Σάλτσα bbq

Σάλτσα bbq

ΓΙΑ 800 ΓΡ. ΠΕΡΙΠΟΥ
FiveStar: 
Average: 4.2 (88 votes)

INGREDIENTS

Για τη σάλτσα

  • 400 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 160  γρ. ζάχαρη
  • 160  γρ. ξίδι λευκό
  • 440  γρ. κέτσαπ
  • 40  γρ. worcesteshire sauce
  • 20  γρ. σησαμέλαιο
  • 20  γρ. tabasco
  • 10  γρ. πάπρικα καπνιστή
  • 10  γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 100  γρ. σάλτσα σόγιας

DIRECTIONS

Για τη σάλτσα

Ζεσταίνουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη, μέχρι να δημιουργηθεί μια καραμέλα. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ξίδι και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να συμπυκνωθεί. Μόλις ελέγξουμε την πυκνότητά της, προσθέτουμε σόγια, tabasco, Worcestershire sauce και ανακατεύουμε.

Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα και αποσύρουμε από τη φωτιά. 

TIP: Εκτός από ξίδι λευκό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξίδι ρυζιού.

Για τη σάλτσα

  • 400 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 160  γρ. ζάχαρη
  • 160  γρ. ξίδι λευκό
  • 440  γρ. κέτσαπ
  • 40  γρ. worcesteshire sauce
  • 20  γρ. σησαμέλαιο
  • 20  γρ. tabasco
  • 10  γρ. πάπρικα καπνιστή
  • 10  γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 100  γρ. σάλτσα σόγιας

Για τη σάλτσα

Ζεσταίνουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη, μέχρι να δημιουργηθεί μια καραμέλα. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ξίδι και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να συμπυκνωθεί. Μόλις ελέγξουμε την πυκνότητά της, προσθέτουμε σόγια, tabasco, Worcestershire sauce και ανακατεύουμε.

Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα και αποσύρουμε από τη φωτιά. 

TIP: Εκτός από ξίδι λευκό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξίδι ρυζιού.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner