Πιτάκι τυλιχτό με κοτόπουλο και καροτοσαλάτα Πιτάκι τυλιχτό με κοτόπουλο και καροτοσαλάτα

Πιτάκι τυλιχτό με κοτόπουλο και καροτοσαλάτα

ΓΙΑ 16 ΠΙΤΑΚΙΑ
FiveStar: 
Average: 4.8 (10 votes)

INGREDIENTS

Για το μαριναρισμένο κοτόπουλο

  • 250 γρ. ξίδι μπαλσάμικο λευκό
  • 250 γρ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. μέλι
  • 10 γρ. δενδρολίβανο φρέσκο
  • 10 γρ. θυμάρι φρέσκο
  • 20 γρ. σκόρδο, σε σκελίδες
  • 600 γρ. κοτόπουλο μπούτι, χωρίς πέτσα

Για το πιτάκι

  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • τορτίγιες διαμέτρου 16 εκ., κομμένες στη μέση
  • μαριναρισμένο κοτόπουλο
  • καροτοσαλάτα
  • γιαούρτι
  • ελαιόλαδο για τις τορτίγιες
  • πάπρικα καπνιστή
  • λαδόκολλες, κομμένες σε διαστάσεις 15x10 εκ.
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για το μαριναρισμένο κοτόπουλο

Σ' ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το κοτόπουλο. Βάζουμε τα κομμάτια από το κοτόπουλο στο μπολ, το τοποθετούμε στο ψυγείο και μαρινάρουμε για 4 ώρες.

Για το πιτάκι

Αφαιρούμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα.

Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε, μέχρι να ροδίσει καλά σε όλες τις πλευρές του και να μαγειρευτεί στο εσωτερικό του. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Αλείφουμε τις τορτίγιες με λίγο ελαιόλαδο από κάθε πλευρά. Ζεσταίνουμε το ίδιο σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά και ψήνουμε τις τορτίγιες λίγα δευτερόλεπτα, από κάθε πλευρά.

Απλώνουμε όσες περισσότερες τορτίγιες μπορούμε, σε μια επιφάνεια εργασίας, τη μία δίπλα στην άλλη, με την καμπυλωτή πλευρά να κοιτάζει δεξιά. Τοποθετούμε στη μέση και λίγο στο κάτω μέρος της κάθε τορτίγιας, 30 γρ. περίπου από το κοτόπουλο και λίγη από την καροτοσαλάτα.

Πιάνουμε το αριστερά κάτω μέρος της τορτίγιας και το φέρνουμε πάνω από τη γέμιση, ώστε να ακουμπήσει την άλλη πλευρά δίπλα στη γέμιση και σφίγγουμε καλά. Ρολάρουμε με τη φορά της καμπύλης, δημιουργώντας ένα χωνί.

Κρατώντας το πιτάκι όρθιο, γεμίζουμε με λίγο γιαούρτι και τυλίγουμε όλο το πιτάκι με τη λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε με καπνιστή πάπρικα.

Για το μαριναρισμένο κοτόπουλο

  • 250 γρ. ξίδι μπαλσάμικο λευκό
  • 250 γρ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. μέλι
  • 10 γρ. δενδρολίβανο φρέσκο
  • 10 γρ. θυμάρι φρέσκο
  • 20 γρ. σκόρδο, σε σκελίδες
  • 600 γρ. κοτόπουλο μπούτι, χωρίς πέτσα

Για το πιτάκι

  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • τορτίγιες διαμέτρου 16 εκ., κομμένες στη μέση
  • μαριναρισμένο κοτόπουλο
  • καροτοσαλάτα
  • γιαούρτι
  • ελαιόλαδο για τις τορτίγιες
  • πάπρικα καπνιστή
  • λαδόκολλες, κομμένες σε διαστάσεις 15x10 εκ.
  • αλάτι

Για το μαριναρισμένο κοτόπουλο

Σ' ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το κοτόπουλο. Βάζουμε τα κομμάτια από το κοτόπουλο στο μπολ, το τοποθετούμε στο ψυγείο και μαρινάρουμε για 4 ώρες.

Για το πιτάκι

Αφαιρούμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα.

Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε, μέχρι να ροδίσει καλά σε όλες τις πλευρές του και να μαγειρευτεί στο εσωτερικό του. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Αλείφουμε τις τορτίγιες με λίγο ελαιόλαδο από κάθε πλευρά. Ζεσταίνουμε το ίδιο σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά και ψήνουμε τις τορτίγιες λίγα δευτερόλεπτα, από κάθε πλευρά.

Απλώνουμε όσες περισσότερες τορτίγιες μπορούμε, σε μια επιφάνεια εργασίας, τη μία δίπλα στην άλλη, με την καμπυλωτή πλευρά να κοιτάζει δεξιά. Τοποθετούμε στη μέση και λίγο στο κάτω μέρος της κάθε τορτίγιας, 30 γρ. περίπου από το κοτόπουλο και λίγη από την καροτοσαλάτα.

Πιάνουμε το αριστερά κάτω μέρος της τορτίγιας και το φέρνουμε πάνω από τη γέμιση, ώστε να ακουμπήσει την άλλη πλευρά δίπλα στη γέμιση και σφίγγουμε καλά. Ρολάρουμε με τη φορά της καμπύλης, δημιουργώντας ένα χωνί.

Κρατώντας το πιτάκι όρθιο, γεμίζουμε με λίγο γιαούρτι και τυλίγουμε όλο το πιτάκι με τη λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε με καπνιστή πάπρικα.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner