Παγωτό βανίλια

Παγωτό βανίλια

Για 600 γρ.
FiveStar: 
Average: 4.8 (49 votes)

INGREDIENTS

Για το παγωτό

  • 300 γρ. γάλα
  • 180 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 80 γρ. κρόκοι αυγών
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. γλυκόζη
  • 2 τεμ. βανίλια φυσική

DIRECTIONS

Για το παγωτό

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα, τη βανίλια, τη γλυκόζη και τη μισή ζάχαρη λίγο πριν από το σημείο βρασμού.

Σ ένα μπολ αναμειγνύουμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα της κρέμας. 

Επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας με μια μαρίζ, μέχρι να φτάσει το μείγμα στους 82°C.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε σε ψιλή σήτα.

Αφήνουμε να κρυώσει και το περνάμε από τη μηχανή παγωτού, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Για το παγωτό

  • 300 γρ. γάλα
  • 180 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 80 γρ. κρόκοι αυγών
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. γλυκόζη
  • 2 τεμ. βανίλια φυσική

Για το παγωτό

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα, τη βανίλια, τη γλυκόζη και τη μισή ζάχαρη λίγο πριν από το σημείο βρασμού.

Σ ένα μπολ αναμειγνύουμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα της κρέμας. 

Επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας με μια μαρίζ, μέχρι να φτάσει το μείγμα στους 82°C.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε σε ψιλή σήτα.

Αφήνουμε να κρυώσει και το περνάμε από τη μηχανή παγωτού, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner