Σουβλάκι κοτόπουλο Σουβλάκι κοτόπουλο

Σουβλάκι κοτόπουλο

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ Ή 8 ΚΑΛΑΜΑΚΙΑ 90 minutes
FiveStar: 
Average: 4.7 (51 votes)

INGREDIENTS

Για το κοτόπουλο και το σερβίρισμα

  • 800 γρ. κοτόπουλο, στήθος
  • 100 γρ. μαρινάδα με βότανα
  • 8 μικρές πίτες
  • σάλτσα λεμόνι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για τη μαρινάδα με βότανα

  • 250 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. σκόρδο, σε σκελίδα
  • 45 γρ. μαϊντανός, φύλλα
  • 18 γρ. δενδρολίβανο, φύλλα
  • 3 γρ. ξύσμα λεμονιού

Για τη σάλτσα λεμόνι

  • 10 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 45 γρ. χυμός λεμονιού
  • 45 γρ. χυμός λάιμ
  • 360 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. λιαστή ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 20 γρ. κρεμμύδι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 2 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για το κοτόπουλο και το σερβίρισμα

Κόβουμε τα στήθη σε κύβους των 25-30 γρ. περίπου. Τοποθετούμε τους κύβους σε ένα μπολ, ρίχνουμε τη μαρινάδα και μαρινάρουμε για 1-2 ώρες. 

Περνάμε τα καλαμάκια, των 100 γρ. το καθένα, στους κύβους, δηλαδή 4 κομμάτια στο κάθε καλαμάκι και αλατίζουμε. 

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα σουβλάκια μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και από τις 2 πλευρές. 

Τελειώνουμε το ψήσιμο στον φούρνο στους 180°C για 7-8 λεπτά. Ψήνουμε και από τις 2 πλευρές.

Βάζουμε τις πίτες σε λαδόκολλα σε ένα ταψί, ρίχνουμε από πάνω ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στον φούρνο, παράλληλα με τα σουβλάκια.

Σερβίρουμε τα σουβλάκια με τις πίτες και τη σάλτσα λεμόνι.

Για τη μαρινάδα με βότανα

Σε ένα μπλέντερ αλέθουμε όλα τα υλικά. Διατηρούμε στο ψυγείο.

Για τη σάλτσα λεμόνι

Τοποθετούμε τη μουστάρδα, το χυμό λεμόνι, το χυμό λάιμ, το αλάτι και τη ζάχαρη στον κάδο του μπλέντερ. 

Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μια παχύρρευστη σάλτσα. Εάν χρειάζεται, αραιώνουμε τη σάλτσα με λίγο νερό. 

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.

Για το κοτόπουλο και το σερβίρισμα

  • 800 γρ. κοτόπουλο, στήθος
  • 100 γρ. μαρινάδα με βότανα
  • 8 μικρές πίτες
  • σάλτσα λεμόνι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για τη μαρινάδα με βότανα

  • 250 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. σκόρδο, σε σκελίδα
  • 45 γρ. μαϊντανός, φύλλα
  • 18 γρ. δενδρολίβανο, φύλλα
  • 3 γρ. ξύσμα λεμονιού

Για τη σάλτσα λεμόνι

  • 10 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 45 γρ. χυμός λεμονιού
  • 45 γρ. χυμός λάιμ
  • 360 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. λιαστή ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 20 γρ. κρεμμύδι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 2 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για το κοτόπουλο και το σερβίρισμα

Κόβουμε τα στήθη σε κύβους των 25-30 γρ. περίπου. Τοποθετούμε τους κύβους σε ένα μπολ, ρίχνουμε τη μαρινάδα και μαρινάρουμε για 1-2 ώρες. 

Περνάμε τα καλαμάκια, των 100 γρ. το καθένα, στους κύβους, δηλαδή 4 κομμάτια στο κάθε καλαμάκι και αλατίζουμε. 

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα σουβλάκια μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και από τις 2 πλευρές. 

Τελειώνουμε το ψήσιμο στον φούρνο στους 180°C για 7-8 λεπτά. Ψήνουμε και από τις 2 πλευρές.

Βάζουμε τις πίτες σε λαδόκολλα σε ένα ταψί, ρίχνουμε από πάνω ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στον φούρνο, παράλληλα με τα σουβλάκια.

Σερβίρουμε τα σουβλάκια με τις πίτες και τη σάλτσα λεμόνι.

Για τη μαρινάδα με βότανα

Σε ένα μπλέντερ αλέθουμε όλα τα υλικά. Διατηρούμε στο ψυγείο.

Για τη σάλτσα λεμόνι

Τοποθετούμε τη μουστάρδα, το χυμό λεμόνι, το χυμό λάιμ, το αλάτι και τη ζάχαρη στον κάδο του μπλέντερ. 

Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μια παχύρρευστη σάλτσα. Εάν χρειάζεται, αραιώνουμε τη σάλτσα με λίγο νερό. 

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner