Αυγά τηγανητά Αυγά τηγανητά

Αυγά τηγανητά

ΓΙΑ 8 ΑΥΓΑ 15 minutes
FiveStar: 
Average: 4.4 (106 votes)

INGREDIENTS

Για τα αυγά

  • 8 αυγά
  • 70 γρ. ελαιόλαδο ή βούτυρο κλαριφιέ ή κανονικό, για το τηγάνισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι, τριμμένο

DIRECTIONS

Για τα αυγά

Σπάμε κάθε αυγό ξεχωριστά σε ένα καθαρό φλιτζάνι.

Για την κάθε μερίδα, ζεσταίνουμε λίγο λάδι ή βούτυρο σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε προσεκτικά 2 αυγά και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν τα ασπράδια λευκό χρώμα.

Γέρνουμε ελαφρώς το τηγάνι ώστε να συγκεντρωθεί σε μία πλευρά το λάδι και με ένα κουτάλι το μαζεύουμε και περιχύνουμε με αυτό τα αυγά για να μαγειρευτεί και η πάνω επιφάνειά τους.

Αλατοπιπερώνουμε, τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το πολύ λάδι και σερβίρουμε.

Για τα αυγά

  • 8 αυγά
  • 70 γρ. ελαιόλαδο ή βούτυρο κλαριφιέ ή κανονικό, για το τηγάνισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι, τριμμένο

Για τα αυγά

Σπάμε κάθε αυγό ξεχωριστά σε ένα καθαρό φλιτζάνι.

Για την κάθε μερίδα, ζεσταίνουμε λίγο λάδι ή βούτυρο σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε προσεκτικά 2 αυγά και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν τα ασπράδια λευκό χρώμα.

Γέρνουμε ελαφρώς το τηγάνι ώστε να συγκεντρωθεί σε μία πλευρά το λάδι και με ένα κουτάλι το μαζεύουμε και περιχύνουμε με αυτό τα αυγά για να μαγειρευτεί και η πάνω επιφάνειά τους.

Αλατοπιπερώνουμε, τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το πολύ λάδι και σερβίρουμε.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner