Μοσχαρίσιο καρπάτσιο με κάππαρη και ελιές Μοσχαρίσιο καρπάτσιο με κάππαρη και ελιές

Μοσχαρίσιο καρπάτσιο με κάππαρη και ελιές

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 minutes
FiveStar: 
Average: 4.3 (48 votes)

INGREDIENTS

Για το μοσχαρίσιο καρπάτσιο

  • 500 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο, καθαρισμένο από το λίπος
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 40 γρ. μουστάρδα
  • 10 γρ. δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. φασκόμηλο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο

Για τη γαρνιτούρα και το τελείωμα του πιάτου

  • 80 γρ. παρμεζάνα, σε φλούδες
  • 80 γρ. ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι, κομμένες ζουλιέν
  • 20 γρ. κάππαρη
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. χυμό λεμόνι
  • αλάτι θαλασσινό

DIRECTIONS

Για το μοσχαρίσιο καρπάτσιο

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα μυρωδικά με τη μουστάρδα.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το φιλέτο από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει σκούρο και χρυσαφένιο χρώμα. Αποσύρουμε το κρέας και, αφού κρυώσει πρώτα, το αλείφουμε με το μείγμα της μουστάρδας. Τυλίγουμε το φιλέτο σφιχτά με μεμβράνη και τοποθετούμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει ‒αλλά όχι να παγώσει‒, ώστε να μπορέσουμε να το κόψουμε σε λεπτές φέτες .

Για τη γαρνιτούρα και το τελείωμα του πιάτου

Κόβουμε το φιλέτο σε λεπτές φέτες με ένα κοφτερό μαχαίρι ή με ζαμπονομηχανή. Στρώνουμε το κρέας κυκλικά σε ένα κρύο πιάτο και γαρνίρουμε με την παρμεζάνα, τις ελιές και την κάππαρη. Αλατίζουμε και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τον χυμό του λεμονιού.

Για το μοσχαρίσιο καρπάτσιο

  • 500 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο, καθαρισμένο από το λίπος
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 40 γρ. μουστάρδα
  • 10 γρ. δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. φασκόμηλο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο

Για τη γαρνιτούρα και το τελείωμα του πιάτου

  • 80 γρ. παρμεζάνα, σε φλούδες
  • 80 γρ. ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι, κομμένες ζουλιέν
  • 20 γρ. κάππαρη
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. χυμό λεμόνι
  • αλάτι θαλασσινό

Για το μοσχαρίσιο καρπάτσιο

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα μυρωδικά με τη μουστάρδα.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το φιλέτο από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει σκούρο και χρυσαφένιο χρώμα. Αποσύρουμε το κρέας και, αφού κρυώσει πρώτα, το αλείφουμε με το μείγμα της μουστάρδας. Τυλίγουμε το φιλέτο σφιχτά με μεμβράνη και τοποθετούμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει ‒αλλά όχι να παγώσει‒, ώστε να μπορέσουμε να το κόψουμε σε λεπτές φέτες .

Για τη γαρνιτούρα και το τελείωμα του πιάτου

Κόβουμε το φιλέτο σε λεπτές φέτες με ένα κοφτερό μαχαίρι ή με ζαμπονομηχανή. Στρώνουμε το κρέας κυκλικά σε ένα κρύο πιάτο και γαρνίρουμε με την παρμεζάνα, τις ελιές και την κάππαρη. Αλατίζουμε και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τον χυμό του λεμονιού.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner