Μους φράουλα Μους φράουλα

Μους φράουλα

ΓΙΑ 750 ΓΡ. 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.6 (34 votes)

INGREDIENTS

Για τη μους

  • 20 γρ. φύλλα ζελατίνης, μαλακωμένα σε κρύο νερό
  • 220 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
  • 340 γρ. πουρέ φράουλα
  • 70 γρ. ασπράδια αυγών
  • 125 γρ. ζάχαρη

DIRECTIONS

Για τη μους

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τον μισό πουρέ φράουλα, προσθέτουμε τη μαλακωμένη ζελατίνη και ανακατεύουμε για να διαλυθεί και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέτουμε τον υπόλοιπο πουρέ και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα του φράουλας να κρυώσει και να φτάσει στους 25οC.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε ελβετική μαρέγκα.

Με απαλές κινήσεις προσθέτουμε το ένα τρίτο της μαρέγκας στον πουρέ φράουλα για να αραιώσει και να γίνει πιο αφράτο το μείγμα.

Ενσωματώνουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα.

Προσθέτουμε και τη σαντιγί και ομογενοποιούμε.

Μοιράζουμε τη μους σε σκεύη της αρεσκείας μας και τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει και να στερεοποιηθεί.

Για τη μους

  • 20 γρ. φύλλα ζελατίνης, μαλακωμένα σε κρύο νερό
  • 220 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
  • 340 γρ. πουρέ φράουλα
  • 70 γρ. ασπράδια αυγών
  • 125 γρ. ζάχαρη

Για τη μους

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τον μισό πουρέ φράουλα, προσθέτουμε τη μαλακωμένη ζελατίνη και ανακατεύουμε για να διαλυθεί και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέτουμε τον υπόλοιπο πουρέ και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα του φράουλας να κρυώσει και να φτάσει στους 25οC.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε ελβετική μαρέγκα.

Με απαλές κινήσεις προσθέτουμε το ένα τρίτο της μαρέγκας στον πουρέ φράουλα για να αραιώσει και να γίνει πιο αφράτο το μείγμα.

Ενσωματώνουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα.

Προσθέτουμε και τη σαντιγί και ομογενοποιούμε.

Μοιράζουμε τη μους σε σκεύη της αρεσκείας μας και τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει και να στερεοποιηθεί.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner