ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Αλέξανδρος Τσιοτίνης - Δημιουργώντας «παραδοσιακά»

Δεν υπάρχουν προσεχείς ημερομηνίες διεξαγωγής του μαθήματος. Δηλώστε ενδιαφέρον εδώ.

Είδος μαθήματος
Παρακολούθηση

Κόστος συμμετοχής
190€ 160€

Καθηγητής

Αλέξανδρος Τσιοτίνης

Η μεθοδολογία που θα παρουσιαστεί στο σεμινάριο, θα εμπεριέχει σύγχρονες τεχνικές, χρήση μηχανημάτων κενού αέρος, ζεστά σιφόν, πίκλες, μαρινάρισμα, μαγείρεμα σε χαμηλή θερμοκρασία sous vide καθώς και μεθόδους ζεστού και κρύου καπνίσματος. Ωστόσο μεγάλη σημασία θα αποδοθεί σε τεχνικές στησίματος πιάτων.

 

Διάρκεια σεμιναρίου: 4 ώρες

 

Συνταγές 

 

Οι συνταγές που θα δείξουμε είναι οι ακόλουθες:

 

  • Καβουροκεφτέδες με καμένη κρέμα, πίκλα από κολούμπρα και χαβιάρι ρέγγας

 

  • Foie Gras στα κάρβουνα με χέλι στιφάδο και αφρό από κάστανα

 

  • Αγγινάρες a la polita με αυγολέμονγκρας

 

  • Αυγά με χόρτα και πατάτες τηγανητές

 

 

Λίγα λόγια για τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη

 

Η επαγγελματική σταδιοδρομία του Αλέξανδρου Τσιοτίνη  είναι εντυπωσιακή αφού είχε την ευκαιρία να εργαστεί σε μερικά από τα πλέον αναγνωρισμένα εστιατόρια στον κόσμο.

Εκεί είχε την ευκαιρία να θητεύσει στο πλάι τεράστιων μορφών στο χώρο της παγκόσμιας γαστρονομίας, μεταξύ των οποίων ο Alain Passard, η Helenne Darroze, ο Eric Frechon και ο Pascal Barbot, με αυτούς να γίνονται εν τέλει “οι μεγάλοι μου δάσκαλοι” όπως ο Αλέξανδρος με σεβασμό τους χαρακτηρίζει όταν αναφέρεται σε αυτούς.

Το πιάτο “Ρίζες της Ελλάδας” του χάρισε την 1η θέση για τη ζώνη της Μεσογείου στον διεθνή διαγωνισμό  S. Pellegrino Young Chef of the Year 2015, διεκδικώντας τον παγκόσμιο τίτλο.

Στον Αλέξανδρο αρέσει να παρομοιάζει τη μαγειρική με τη ζωγραφική. Όντας λάτρης των χρωμάτων, παραλληλίζει ένα άδειο πιάτο με έναν λευκό καμβά ο οποίος αναμένει να γεμιστεί με ιδιοφυΐα.

Για εκείνον το φαγητό μοιάζει με ένα ταξίδι. Με τις δημιουργίες του στοχεύει να προσελκύσει τους «καλεσμένους» του, όπως προτιμά να αποκαλεί τους πελάτες του CTC, στο οποίο είναι σεφ και ιδιοκτήτης, σε ένα γαστριμαργικό ταξίδι όπου τα αρώματα, οι υφές και οι γεύσεις εναλλάσσονται αρμονικά και ασύστολα.

 

 

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Θα θέλατε να παρακολουθήσετε αυτό το μάθημα; Δηλώστε τα στοιχεία σας στη φόρμα ενδιαφέροντος για να σας ενημερώσουμε όταν προγραμματιστεί η διεξαγωγή του.

*Απαραίτητα πεδία

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project, στο Ψωμί & Αλάτι και στο Alio.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER