ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Θοδωρής Παπανικολάου - Ελληνική δημιουργική κουζίνα

5 Οκτωβρίου 2020 17:00 - 21:00

Δείτε αναλυτικά στην περιγραφή

Είδος μαθήματος
Παρακολούθηση

Κόστος συμμετοχής
190€ 160€

Καθηγητής

Θοδωρής Παπανικολάου

Αποδομούμε τις κλασικές συνταγές και τις παρουσιάζουμε μέσα από σύγχρονες τεχνικές, δημιουργικά με σεβασμό στην παράδοση και τη γεύση.

 

Διάρκεια Σεμιναρίου: 4 ώρες

 

Συνταγές & Τεχνικές

Οι συνταγές που θα δείξουμε είναι οι ακόλουθες:

  • Λαβράκι σε κρούστα ψωμιού, κρέμα φασολάδας, ταραμοσαλάτα, αυγοτάραχο
  • Μπακαλιάρος, αφρός φάβας, στρείδια, πέρλες κουρκούτι
  • Το αυγό

 

Οι τεχνικές που θα δείξουμε είναι οι ακόλουθες:

  • τεχνικές μαγειρέματος με sous vide
  • τεχνικές και σωστή χρήση vacuum
  • τεχνικές για σιφόν
  • τεχνικές brine σε κρέατα και ψάρια
  • τεχνικές μαγειρέματος κρεάτων και ψαριών
  • τεχνικές διαχείρισης πρώτων υλών από την αποθήκευση μέχρι το μαγείρεμα
  • τεχνικές στησίματος πιάτου
  • τεχνικές παστώματος ψαριών ανάλογα με τη χρήση τους
  • η φιλοσοφία της δημιουργικής κουζίνας και η εφαρμογή της πάνω σε παραδοσιακές συνταγές
  • αξιοποίηση πρώτων υλών κατά τον καλύτερο τρόπο

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η συμμετοχή σας στο μάθημα, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις, οριστικοποιείται με την έγκαιρη εξόφληση των διδάκτρων.

Αριθμός ατόμων για τα οποία θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή.
Συμπληρώστε τον κωδικό σας, εάν είστε κάτοχος gift card ή κάποιου άλλου ειδικού κουπονιού συμμετοχής

*Απαραίτητα πεδία

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project, στο Ψωμί & Αλάτι και στο Alio.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER