Κουσκούς με λιαστές ντομάτες, φέτα, ελιές και βασιλικό Κουσκούς με λιαστές ντομάτες, φέτα, ελιές και βασιλικό

Κουσκούς με λιαστές ντομάτες, φέτα, ελιές και βασιλικό

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.8 (27 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το κουσκούς

  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 15 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. κουσκούς
  • 500 γρ. ζωμός κοτόπουλου ή νερό
  • 120 γρ. λιαστή ντομάτα, κομμένη ζουλιέν
  • 40 γρ. ελιές, κομμένες σε φέτες
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • 100 γρ. φέτα, κομμένη σε μικρά καρέ
  • 10 γρ. βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κουσκούς

Τοποθετούμε το κουσκούς σ' ένα σκεύος.

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τον ζωμό και φέρνουμε σε βρασμό.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον ζωμό μέσα στο κουσκούς, ανακατεύοντας μ' ένα πιρούνι.

Σκεπάζουμε το σκεύος με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.

Ανακατεύουμε το κουσκούς προσεκτικά μ' ένα πιρούνι για να το αφρατέψουμε και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Αλατίζουμε και πάλι αν χρειάζεται και καρυκεύουμε με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 

Για το κουσκούς

  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 15 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. κουσκούς
  • 500 γρ. ζωμός κοτόπουλου ή νερό
  • 120 γρ. λιαστή ντομάτα, κομμένη ζουλιέν
  • 40 γρ. ελιές, κομμένες σε φέτες
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • 100 γρ. φέτα, κομμένη σε μικρά καρέ
  • 10 γρ. βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το κουσκούς

Τοποθετούμε το κουσκούς σ' ένα σκεύος.

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τον ζωμό και φέρνουμε σε βρασμό.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον ζωμό μέσα στο κουσκούς, ανακατεύοντας μ' ένα πιρούνι.

Σκεπάζουμε το σκεύος με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.

Ανακατεύουμε το κουσκούς προσεκτικά μ' ένα πιρούνι για να το αφρατέψουμε και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Αλατίζουμε και πάλι αν χρειάζεται και καρυκεύουμε με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner