Γαρίδες με σύγκλινο, ρεβίθια και ρύζι Γαρίδες με σύγκλινο, ρεβίθια και ρύζι

Γαρίδες με σύγκλινο, ρεβίθια και ρύζι

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.3 (16 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. σύγκλινο, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 80 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. πιπεριές πράσινες, κομμένες σε μικρά καρέ
  • 80 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε μικρά καρέ
  • 80 γρ. σέλερι, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. ρύζι, μαγειρεμένο
  • 750 γρ. ζωμό ψάρι
  • 120 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
  • 350 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 500 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες, χωρίς κεφάλι
  • 45 γρ. ελιές Καλαμών, κομμένες σε φιλέτα
  • 20 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • 1 lime

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σύγκλινο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σέλερι και το σκόρδο και συνεχίζουμε για 5 λεπτά ακόμα. Βάζουμε το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να παίρνει μια γυαλάδα. Αλατίζουμε και προσθέτουμε τον ζωμό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι το ρύζι να κρατάει στο δόντι. Προσθέτουμε τα ρεβίθια, την ντομάτα κονκασέ και τις γαρίδες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το θυμάρι, τον μαϊντανό και τις ελιές.

                                             

Tips: Για μεγαλύτερη ευκολία στο μαγείρεμα, μπορείτε να τοποθετήσετε όλα τα υλικά σε ένα ταψί και να ψήσετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.

 

Για το πιάτο

  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. σύγκλινο, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 80 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. πιπεριές πράσινες, κομμένες σε μικρά καρέ
  • 80 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε μικρά καρέ
  • 80 γρ. σέλερι, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. ρύζι, μαγειρεμένο
  • 750 γρ. ζωμό ψάρι
  • 120 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
  • 350 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 500 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες, χωρίς κεφάλι
  • 45 γρ. ελιές Καλαμών, κομμένες σε φιλέτα
  • 20 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • 1 lime

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σύγκλινο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σέλερι και το σκόρδο και συνεχίζουμε για 5 λεπτά ακόμα. Βάζουμε το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να παίρνει μια γυαλάδα. Αλατίζουμε και προσθέτουμε τον ζωμό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι το ρύζι να κρατάει στο δόντι. Προσθέτουμε τα ρεβίθια, την ντομάτα κονκασέ και τις γαρίδες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το θυμάρι, τον μαϊντανό και τις ελιές.

                                             

Tips: Για μεγαλύτερη ευκολία στο μαγείρεμα, μπορείτε να τοποθετήσετε όλα τα υλικά σε ένα ταψί και να ψήσετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.

 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER