Πίτες για σουβλάκι Πίτες για σουβλάκι

Πίτες για σουβλάκι

ΓΙΑ 30 ΤΜΧ ΤΩΝ 60 ΓΡ
FiveStar: 
Average: 4.4 (5 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τις πίτες για σουβλάκι

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 600 γρ. νερό
  • 1.300 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 20 γρ. μαγιά νωπή
  • 50 γρ. γιαούρτι
  • 40 γρ. μέλι
  • 36 γρ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τις πίτες για σουβλάκι

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το νερό, το μέλι, τη μαγιά, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και ζυμώνουμε με τον γάντζο στην πρώτη ταχύτητα μέχρι να ξεκολλάει το μείγμα από τον κάδο και η ζύμη μας να γίνει λεία, για περίπου 7 λεπτά. Τοποθετούμε το ζυμάρι σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το ξεκουράζουμε για 12 ώρες.

Στη συνέχεια κόβουμε σε μπαλάκια των 60 γραμμαρίων. Ρίχνουμε στον πάγκο εργασίας μας λίγο αλεύρι για να μην μας κολλάει η ζύμη και ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη τη ζύμη, σε παραλληλόγραμμο σχέδιο 25εκ. με 8εκ..

Τοποθετούμε τις πίτες σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τυλίγουμε με μεμβράνη. Ξεκουράζουμε τις πίτες για 15-20 λεπτά. Τέλος ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και στη συνέχεια όσες πίτες χωράει το τηγάνι. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Εναλλακτικά, λαδώνουμε και από τις δύο πλευρές τις πίτες που έχουμε ξεκουράσει στο ταψί και σε προθερμασμένο φούρνο στους 175οC ψήνουμε για 7-10 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο ωραίο χρώμα.

Για τις πίτες για σουβλάκι

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 600 γρ. νερό
  • 1.300 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 20 γρ. μαγιά νωπή
  • 50 γρ. γιαούρτι
  • 40 γρ. μέλι
  • 36 γρ. αλάτι

Για τις πίτες για σουβλάκι

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το νερό, το μέλι, τη μαγιά, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και ζυμώνουμε με τον γάντζο στην πρώτη ταχύτητα μέχρι να ξεκολλάει το μείγμα από τον κάδο και η ζύμη μας να γίνει λεία, για περίπου 7 λεπτά. Τοποθετούμε το ζυμάρι σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το ξεκουράζουμε για 12 ώρες.

Στη συνέχεια κόβουμε σε μπαλάκια των 60 γραμμαρίων. Ρίχνουμε στον πάγκο εργασίας μας λίγο αλεύρι για να μην μας κολλάει η ζύμη και ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη τη ζύμη, σε παραλληλόγραμμο σχέδιο 25εκ. με 8εκ..

Τοποθετούμε τις πίτες σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τυλίγουμε με μεμβράνη. Ξεκουράζουμε τις πίτες για 15-20 λεπτά. Τέλος ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και στη συνέχεια όσες πίτες χωράει το τηγάνι. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Εναλλακτικά, λαδώνουμε και από τις δύο πλευρές τις πίτες που έχουμε ξεκουράσει στο ταψί και σε προθερμασμένο φούρνο στους 175οC ψήνουμε για 7-10 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο ωραίο χρώμα.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER