Γλυκοπατάτες με ρεβίθια και φέτα Γλυκοπατάτες με ρεβίθια και φέτα

Γλυκοπατάτες με ρεβίθια και φέτα

ΓΙΑ 3 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 5 (2 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τις γλυκοπατάτες

  • 1.000 γρ. γλυκοπατάτες, κομμένες στη μέση κατά μήκος
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για τη γέμιση

  • 350 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
  • 200 γρ. φέτα
  • 5 γρ. χυμός λεμονιού
  • 2 γρ. κύμινο
  • 10 γρ. αλάτι
  • 5 γρ. κόλιανδρος φρέσκος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τις γλυκοπατάτες

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Αλείφουμε το επάνω μέρος της γλυκοπατάτας με λίγο ελαιόλαδο. Τοποθετούμε τις γλυκοπατάτες με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε για 45 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν εντελώς.

Βγάζουμε τις γλυκοπατάτες από τον φούρνο. Αναποδογυρίζουμε και με ένα πιρούνι σχηματίζουμε μικρές εσοχές στο μαλακό μέρος τους. Αλατίζουμε.

Για τη γέμιση

Ανακατεύουμε τα ρεβίθια με 150 γρ. φέτα, το κύμινο, το λεμόνι και αλατίζουμε. Μοιράζουμε τα ρεβίθια στις γλυκοπατάτες, προσθέτουμε την υπόλοιπη φέτα τριμμένη και βάζουμε πάλι στον φούρνο για περίπου 10 λεπτά.

Βγάζουμε τις γλυκοπατάτες από τον φούρνο, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε κόλιανδρο.

Για τις γλυκοπατάτες

  • 1.000 γρ. γλυκοπατάτες, κομμένες στη μέση κατά μήκος
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για τη γέμιση

  • 350 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
  • 200 γρ. φέτα
  • 5 γρ. χυμός λεμονιού
  • 2 γρ. κύμινο
  • 10 γρ. αλάτι
  • 5 γρ. κόλιανδρος φρέσκος

Για τις γλυκοπατάτες

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Αλείφουμε το επάνω μέρος της γλυκοπατάτας με λίγο ελαιόλαδο. Τοποθετούμε τις γλυκοπατάτες με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε για 45 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν εντελώς.

Βγάζουμε τις γλυκοπατάτες από τον φούρνο. Αναποδογυρίζουμε και με ένα πιρούνι σχηματίζουμε μικρές εσοχές στο μαλακό μέρος τους. Αλατίζουμε.

Για τη γέμιση

Ανακατεύουμε τα ρεβίθια με 150 γρ. φέτα, το κύμινο, το λεμόνι και αλατίζουμε. Μοιράζουμε τα ρεβίθια στις γλυκοπατάτες, προσθέτουμε την υπόλοιπη φέτα τριμμένη και βάζουμε πάλι στον φούρνο για περίπου 10 λεπτά.

Βγάζουμε τις γλυκοπατάτες από τον φούρνο, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε κόλιανδρο.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER