Μάφινς με μαρμελάδα από φρούτα του δάσους, κράνμπερι και κανέλλα Μάφινς με μαρμελάδα από φρούτα του δάσους, κράνμπερι και κανέλλα

Μάφινς με μαρμελάδα από φρούτα του δάσους, κράνμπερι και κανέλλα

12-14 ΤΕΜΑΧΙΑ ΤΩΝ 60 ΓΡ.
FiveStar: 
Average: 5 (3 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα μάφινς

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 12 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 7,5 γρ. μπέικιν σόδα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 γρ. κανέλλα σκόνη
  • 0,5 γρ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 15 γρ. ξύσμα μανταρίνι
  • 90 γρ. χυμό μανταρίνι
  • 155 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες
  • 75 γρ. βούτυρο, λιωμένο χλιαρό
  • 60 γρ. αυγό
  • 110 γρ. αποξηραμένα κράνμπερι
  • 80 γρ. καρύδι ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. μαρμελάδα φρούτα δάσους ΕΔΕΜ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για τα μάφινς

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Ετοιμάζουμε μια φόρμα ή ατομικά φορμάκια για 12 μάφινς. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τη ζάχαρη άχνη, την κανέλλα και το μοσχοκάρυδο σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε και το ξύσμα από το μανταρίνι και ανακατεύουμε.

Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε τον χυμό μανταρίνι, το γάλα, το βούτυρο και το αυγό, και χτυπάμε ελαφρά για να ενωθούν. Προσθέτουμε το υγρό μείγμα στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε λίγο, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τα κράνμπερι και τα καρύδια και ανακατεύουμε ελαφρά. Γεμίζουμε το κάθε φορμάκι με 60 γρ. από το μείγμα και τοποθετούμε στην κορυφή  10 γρ. μαρμελάδα φρούτα δάσους ΕΔΕΜ. Ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο, χρυσό χρώμα. Σερβίρουμε σκέτα ή σπασμένα με βούτυρο και μαρμελάδα φρούτα του δάσους ΕΔΕΜ.

Tip: Για ένα γρήγορο επιδόρπιο σπάστε τα μάφινς σε ένα ποτήρι και προσθέστε σε στρώσεις επιπλέον μαρμελάδα φρούτα δάσους ΕΔΕΜ, σαντιγί, παγωτό και ξηρούς καρπούς. 

Για τα μάφινς

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 12 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 7,5 γρ. μπέικιν σόδα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 γρ. κανέλλα σκόνη
  • 0,5 γρ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 15 γρ. ξύσμα μανταρίνι
  • 90 γρ. χυμό μανταρίνι
  • 155 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες
  • 75 γρ. βούτυρο, λιωμένο χλιαρό
  • 60 γρ. αυγό
  • 110 γρ. αποξηραμένα κράνμπερι
  • 80 γρ. καρύδι ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. μαρμελάδα φρούτα δάσους ΕΔΕΜ

VIDEO DIRECTIONS

Για τα μάφινς

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Ετοιμάζουμε μια φόρμα ή ατομικά φορμάκια για 12 μάφινς. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τη ζάχαρη άχνη, την κανέλλα και το μοσχοκάρυδο σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε και το ξύσμα από το μανταρίνι και ανακατεύουμε.

Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε τον χυμό μανταρίνι, το γάλα, το βούτυρο και το αυγό, και χτυπάμε ελαφρά για να ενωθούν. Προσθέτουμε το υγρό μείγμα στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε λίγο, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τα κράνμπερι και τα καρύδια και ανακατεύουμε ελαφρά. Γεμίζουμε το κάθε φορμάκι με 60 γρ. από το μείγμα και τοποθετούμε στην κορυφή  10 γρ. μαρμελάδα φρούτα δάσους ΕΔΕΜ. Ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο, χρυσό χρώμα. Σερβίρουμε σκέτα ή σπασμένα με βούτυρο και μαρμελάδα φρούτα του δάσους ΕΔΕΜ.

Tip: Για ένα γρήγορο επιδόρπιο σπάστε τα μάφινς σε ένα ποτήρι και προσθέστε σε στρώσεις επιπλέον μαρμελάδα φρούτα δάσους ΕΔΕΜ, σαντιγί, παγωτό και ξηρούς καρπούς. 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER