Λιγκουίνι aglio e olio Λιγκουίνι aglio e olio

Λιγκουίνι aglio e olio

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 5 (6 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα λιγκουίνι aglio e olio

  • 1.000 γρ. λιγκουίνι, βρασμένα
  • 60 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 350 γρ. ζωμός κοτόπουλου ή νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα λιγκουίνι aglio e olio

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε γρήγορα ώστε να μην πάρει έντονο χρώμα. Προσθέτουμε τον ζωμό και τα ζυμαρικά και αμέσως ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύοντας ώστε να ομογενοποιηθεί με τον ζωμό. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα και το πιπέρι.

 

Tip: Αν θέλετε να κάνετε την πιο κλασική εκδοχή μη χρησιμοποιήσετε το βούτυρο, αλλά βάλτε λίγο ακόμη ελαιόλαδο.

Για τα λιγκουίνι aglio e olio

  • 1.000 γρ. λιγκουίνι, βρασμένα
  • 60 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 350 γρ. ζωμός κοτόπουλου ή νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Για τα λιγκουίνι aglio e olio

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε γρήγορα ώστε να μην πάρει έντονο χρώμα. Προσθέτουμε τον ζωμό και τα ζυμαρικά και αμέσως ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύοντας ώστε να ομογενοποιηθεί με τον ζωμό. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα και το πιπέρι.

 

Tip: Αν θέλετε να κάνετε την πιο κλασική εκδοχή μη χρησιμοποιήσετε το βούτυρο, αλλά βάλτε λίγο ακόμη ελαιόλαδο.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER