Φαλάφελ Φαλάφελ

Φαλάφελ

ΓΙΑ 12 ΤΜΧ ΤΩΝ 50 ΓΡΑΜ.
FiveStar: 
Average: 5 (4 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το φαλάφελ

  • ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • 420 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα
  • 27 γρ. σκόρδο
  • 70 γρ. κρεμμύδι ξερό
  • 20 γρ. μαϊντανό, σε φύλλα
  • 20 γρ. κόλιανδρο, σε φύλλα
  • 10 γρ. κύμινο
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 12 γρ. αλάτι
  • 1 γρ. πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το φαλάφελ

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ.

Στον κάδο ενός μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Πλάθουμε σε μπαλάκια των 50 γρ..

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Τηγανίζουμε στους 170οC  μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και να είναι έτοιμα εσωτερικά.

Για το φαλάφελ

  • ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • 420 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα
  • 27 γρ. σκόρδο
  • 70 γρ. κρεμμύδι ξερό
  • 20 γρ. μαϊντανό, σε φύλλα
  • 20 γρ. κόλιανδρο, σε φύλλα
  • 10 γρ. κύμινο
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 12 γρ. αλάτι
  • 1 γρ. πιπέρι

Για το φαλάφελ

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ.

Στον κάδο ενός μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Πλάθουμε σε μπαλάκια των 50 γρ..

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Τηγανίζουμε στους 170οC  μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και να είναι έτοιμα εσωτερικά.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER