Ζαμπονοτυρόπιτα με μπέικον και γραβιέρα Ζαμπονοτυρόπιτα με μπέικον και γραβιέρα

Ζαμπονοτυρόπιτα με μπέικον και γραβιέρα

ΓΙΑ 5 ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΠΙΤΕΣ 28 ΕΚ. Χ 18 ΕΚ.
FiveStar: 
Average: 4.7 (20 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για την πίτα

  • 5 φύλλα σφολιάτας κομμένα 28 Χ 18 εκ.
  • γέμιση ζαμπονόπιτας
  • 1 αυγό, χτυπημένο

Για τη γέμιση ζαμπονόπιτας

  • 180 γρ. σάλτσα μπεσαμέλ
  • 20 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 80 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 80 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 70 γρ. μπέικον, σε μικρό καρέ
  • 70 γρ. ζαμπόν, σε μικρό καρέ
  • 5 γρ. αλάτι
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την πίτα

Παίρνουμε ένα κομμάτι φύλλου σφολιάτας και τοποθετούμε τη γέμιση κατά μήκος του μισού παραλληλόγραμμου, αφήνοντας 1 εκ. απόσταση κενό από τις άκρες. Ενώνουμε τις άκρες και τις πατάμε καλά με ένα πιρούνι για να κλείσουν. Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρει ένα ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα, για 30 λεπτά περίπου.

Για τη γέμιση ζαμπονόπιτας

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη σάλτσα μπεσαμέλ, τα τυριά, το μπέικον, το ζαμπόν. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

Για την πίτα

  • 5 φύλλα σφολιάτας κομμένα 28 Χ 18 εκ.
  • γέμιση ζαμπονόπιτας
  • 1 αυγό, χτυπημένο

Για τη γέμιση ζαμπονόπιτας

  • 180 γρ. σάλτσα μπεσαμέλ
  • 20 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 80 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 80 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 70 γρ. μπέικον, σε μικρό καρέ
  • 70 γρ. ζαμπόν, σε μικρό καρέ
  • 5 γρ. αλάτι
  • πιπέρι

Για την πίτα

Παίρνουμε ένα κομμάτι φύλλου σφολιάτας και τοποθετούμε τη γέμιση κατά μήκος του μισού παραλληλόγραμμου, αφήνοντας 1 εκ. απόσταση κενό από τις άκρες. Ενώνουμε τις άκρες και τις πατάμε καλά με ένα πιρούνι για να κλείσουν. Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρει ένα ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα, για 30 λεπτά περίπου.

Για τη γέμιση ζαμπονόπιτας

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη σάλτσα μπεσαμέλ, τα τυριά, το μπέικον, το ζαμπόν. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner