Τηγάνισμα: Για να καταλάβετε ότι έκαψε το λάδι

Τηγάνισμα: Για να καταλάβετε ότι έκαψε το λάδι

Για να καταλάβετε ότι το λάδι έχει φτάσει στην κατάλληλη θερμοκρασία για τηγάνισμα, η καλύτερη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε ειδικό θερμόμετρο.

Η κατάλληλη θερμοκρασία για τηγάνισμα των περισσότερων τροφίμων είναι 180°C, αν και κατά περίπτωση μπορεί να χρειαστεί χαμηλότερη ή υψηλότερη θερμοκρασία.

Αν δεν έχετε θερμόμετρο, ρίξτε ένα μικρό κομμάτι ψωμί στο λάδι και παρατηρήστε το τηγάνισμά του. Αν ροδίσει και γίνει τραγανό εξωτερικά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα (σε 1-2 λεπτά δηλαδή), σημαίνει πως το λάδι είναι στη σωστή θερμοκρασία.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project, στο Ψωμί & Αλάτι και στο Alio.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner