Για νόστιμους κεφτέδες και μπιφτέκια

Για νόστιμους  κεφτέδες και μπιφτέκια

Μερικές συμβουλές για να πετύχουμε νόστιμους κεφτέδες και μπιφτέκια, είναι οι εξής:

Προσέχουμε πολύ την πρώτη ύλη που θα χρησιμοποιήσουμε, δηλαδή τον κιμά στην προκειμένη περίπτωση.  

Είναι σημαντικό να επιλέξουμε έναν κιμά που να έχει αρκετή περιεκτικότητα σε λίπος, τουλάχιστον 20%, γιατί σε διαφορετική περίπτωση οι κεφτέδες ή τα μπιφτέκια μας θα γίνουν αρκετά στεγνά. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλές φορές χρησιμοποιούμε μείγμα χοιρινού και μοσχαρίσιου κιμά.

Το μείγμα πρέπει να είναι νωπό σε συγκεκριμένο βαθμό.
Το ιδανικό είναι τόσο νωπό ώστε να κολλάει ελαφρώς στα χέρια, αλλά να μπορεί να σχηματιστεί.

Αφού ζυμώσουμε το μείγμα, καλό θα ήταν να το αφήσουμε στο ψυγείο.
Χρειάζεται τουλάχιστον 1 ώρα, ώστε να ενσωματωθούν τα αρώματα.

The Seminar Project

Κάθε Hands-on μάθημα μαγειρικής στο The Seminar Project υπόσχεται μια ευχάριστη και απόλυτα δημιουργική εμπειρία!
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER