ΚΡΕΑΣ

Για νόστιμους κεφτέδες και μπιφτέκια

Μερικές συμβουλές για να πετύχουμε νόστιμους κεφτέδες και μπιφτέκια, είναι οι εξής:

Προσέχουμε πολύ την πρώτη ύλη που θα χρησιμοποιήσουμε, δηλαδή τον κιμά στην προκειμένη περίπτωση.  

Είναι σημαντικό να επιλέξουμε έναν κιμά που να έχει αρκετή περιεκτικότητα σε λίπος, τουλάχιστον 20%, γιατί σε διαφορετική περίπτωση οι κεφτέδες ή τα μπιφτέκια μας θα γίνουν αρκετά στεγνά. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλές φορές χρησιμοποιούμε μείγμα χοιρινού και μοσχαρίσιου κιμά.

Το μείγμα πρέπει να είναι νωπό σε συγκεκριμένο βαθμό.
Το ιδανικό είναι τόσο νωπό ώστε να κολλάει ελαφρώς στα χέρια, αλλά να μπορεί να σχηματιστεί.

Αφού ζυμώσουμε το μείγμα, καλό θα ήταν να το αφήσουμε στο ψυγείο.
Χρειάζεται τουλάχιστον 1 ώρα, ώστε να ενσωματωθούν τα αρώματα.

Στο εξαιρετικής αισθητικής βιβλίο "Ψωμί & Αλάτι – The Cookbook", ο Γιάννης Λουκάκος «φωτογραφίζει» το φαγητό και τη φιλοσοφία του βραβευμένου εστιατορίου "Ψωμί & Αλάτι", στο οποίο είναι σεφ και συνιδιοκτήτης. 
Επισκεφθείτε μας στο Εστιατόριο Ψωμί & Αλάτι
Μάθετε περισσότερα
Copyright © 2012 - 2014 yiannislucacos.gr
Όροι Χρήσης