Κέικ: Πιθανοί λόγοι για να μη φουσκώσει

Κέικ: Πιθανοί λόγοι για να μη φουσκώσει

Πολλές φορές αναρωτιόμαστε γιατί δεν φουσκώνει το κέικ. Οι πιθανοί λόγοι που μπορεί να συμβεί αυτό, είναι:

• Το βούτυρο είναι πολύ μαλακό για να χτυπηθεί σε κρέμα.

• Το μείγμα του κέικ περιέχει περισσότερο ή λιγότερο λίπος από αυτό που απαιτεί η συνταγή. Επίσης, μπορεί να περιέχει λιγότερη ζάχαρη από την απαιτούμενη, είτε να φταίει το λιγότερο ή περισσότερο υγρό στο μείγμα.

• Το μείγμα του κέικ δεν χτυπήθηκε πάρα πολύ.

• Η θερμοκρασία του φούρνου δεν είναι πολύ δυνατή.

• Το μείγμα του κέικ δεν έχει αρκετή ποσότητα διογκωτικών, όπως μπέικιν πάουντερ, ή τα διογκωτικά είναι παλιά και έχουν ξεθυμάνει.
 

The Seminar Project

Κάθε Hands-on μάθημα μαγειρικής στο The Seminar Project υπόσχεται μια ευχάριστη και απόλυτα δημιουργική εμπειρία!
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER