ΦΟΝΤΙ (fondue)

ΦΟΝΤΙ (fondue)

Γαλλικός όρος, που σημαίνει «λιωμένο». Αναφέρεται σε τρόφιμα που μαγειρεύονται σε ένα ειδικό σκεύος (κατσαρόλα φοντί). Παραδοσιακά -ελβετική σπεσιαλιτέ- με γραβιέρα ή έμενταλ λιωμένο στο ειδικό σκεύος μαζί με κρασί και σκόρδο, και κύβους ψωμιού στερεωμένους σε ειδικά πιρούνια με μακριά λαβή, που βουτιούνται στο μείγμα και τρώγονται αμέσως. Υπάρχουν παραλλαγές όπου βουτάμε κύβους κέικ σε λιωμένη σοκολάτα.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project, στο Ψωμί & Αλάτι και στο Alio.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner