ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ

Παραδοσιακό πιάτο της ελληνικής κουζίνας, αν και η ονομασία του προέρχεται από το ιταλικό «pasticcio». Βασικό συστατικό του είναι τα μακαρόνια και ο κιμάς και αποτελείται από διαφορετικές στρώσεις υλικών. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για την παρασκευή του αλλά η βασική συνταγή είναι: χοντρά μακαρόνια, κιμάς μοσχαρίσιος ή αρνίσιος ή χοιρινός με ντομάτα, και μπεσαμέλ. Στο τέλος προστίθεται τριμμένο τυρί και ψήνεται στον φούρνο.

Στο εξαιρετικής αισθητικής βιβλίο "Ψωμί & Αλάτι – The Cookbook", ο Γιάννης Λουκάκος «φωτογραφίζει» το φαγητό και τη φιλοσοφία του βραβευμένου εστιατορίου "Ψωμί & Αλάτι", στο οποίο είναι σεφ και συνιδιοκτήτης. 
Επισκεφθείτε μας στο Εστιατόριο Ψωμί & Αλάτι
Μάθετε περισσότερα
Copyright © 2012 - 2014 yiannislucacos.gr
Όροι Χρήσης