ΜΟΥΣΑΚΑΣ

ΜΟΥΣΑΚΑΣ

Φαγητό από μαγειρεμένο κιμά και μελιτζάνες, ένα από τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Η προέλευση του μουσακά δεν είναι ιστορικά κατοχυρωμένη, είναι ένα πιάτο που συναντάται σε διάφορες μορφές σε όλα τα Βαλκάνια, σε χώρες της Μέσης Ανατολής, της Κεντρικής Ευρώπης, στην Τουρκία και στην Ελλάδα. Η ελληνική εκδοχή του μουσακά τοποθετείται χρονικά στον 20ό αιώνα, συγκεκριμένα ο μουσακάς όπως είναι ευρέως γνωστός σήμερα εμφανίστηκε το 1910 με την κυκλοφορία συνταγών του Νικόλαου Τσελεμεντέ. Ο Τσελεμεντές προσέθεσε στη συνταγή την μπεσαμέλ και αφαίρεσε τα πολλά μπαχαρικά.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project, στο Ψωμί & Αλάτι και στο Alio.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner