ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Φρέσκα Ζυμαρικά εν τάχει!

9 Δεκεμβρίου 2017 10:00 - 12:30

Δείτε αναλυτικά στην περιγραφή

Είδος μαθήματος
Hands-On

Κόστος συμμετοχής
50€

Καθηγητής

Γιάννης Λουκάκος

Σ' αυτό το μάθημα θα διδαχτείτε πως να φτιάχνετε μόνοι σας φρέσκα σπιτικά ζυμαρικά. Θα σας παρουσιάσουμε την τεχνική για να τις ταλιατέλες και τις παπαρδέλες, δύο από τα πιο απλά και διαδεδομένα ζυμαρικά σε φρέσκια μορφή. Εστιάζοντας στα δύο αυτά είδη, αποκτάτε τη βασική γνώση και για τα υπόλοιπα, αφού όλα τα ζυμαρικά ξεκινούν με την ίδια τεχνική παρασκευής.

Μαζί με το σεφ,  θα δημιουργήσετε την ιδανική ζύμη και θα εξασκηθείτε στο άνοιγμα του φύλλου, με τα κατάλληλα εργαλεία. Επίσης θα μάθετε τους τρόπους που μπορείτε να κόβετε  τα ζυμαρικά της αρεσκείας σας αλλά και πώς να τα διατηρείτε. Και το μάθημα δεν τελειώνει εδώ... Συνεχίζεται με το σωστό μαγείρεμα των ζυμαρικών και φυσικά με συνταγές για υπέροχα πιάτα. Ο σεφ θα μοιραστεί μαζί σας ιδέες και μυστικά για σάλτσες που παντρεύονται τέλεια με τα φρέσκα ζυμαρικά, κάνοντας τα πιάτα σας νόστιμα και πιο λαχταριστά.

Στο τέλος του μαθήματος, θ' απολαύσετε τις δημιουργίες σας στην άνετη τραπεζαρία, συντροφιά με τον σεφ και την υπόλοιπη παρέα.

Σας περιμένουμε λοιπόν να μάθετε μαζί μας πώς... :

  • παρασκευάζεται η ζύμη για φρέσκα ζυμαρικά
  • ανοίγεται το φύλλο της ζύμης και κόβονται οι ταλιατέλες και παπαρδέλες
  • βράζονται σωστά τα ζυμαρικά
  • φτιάχνονται μερικές νόστιμες σάλτσες, που συνοδεύουν και κάνουν πιο γευστικά τα ζυμαρικά
  • γίνεται μια εντυπωσιακή παρουσίαση ενός πιάτου ζυμαρικών

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η συμμετοχή σας στο μάθημα, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις, οριστικοποιείται με την έγκαιρη εξόφληση των διδάκτρων.

Αριθμός ατόμων για τα οποία θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή.
Συμπληρώστε τον κωδικό σας, εάν είστε κάτοχος gift card ή κάποιου άλλου ειδικού κουπονιού συμμετοχής

*Απαραίτητα πεδία

Σχετικές Συνταγές

Πένες με λαχανικά «primavera»

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER