ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
NEWCHEF

Γίνομαι επαγγελματίας σεφ - Κύκλος 1

Δεν υπάρχουν προσεχείς ημερομηνίες διεξαγωγής του μαθήματος. Δηλώστε ενδιαφέρον εδώ.

Είδος μαθήματος
Hands-On

Κόστος συμμετοχής
1150€ 900€

Καθηγητής

Γιάννης Λουκάκος

Γίνομαι επαγγελματίας σεφ - Κύκλος 1

«Πολύ συχνά έρχονται να εργαστούν κοντά μας νέοι μάγειρες και διαπιστώνουμε πως τους λείπουν βασικά εφόδια για να είναι χρήσιμοι και αποδοτικοί στην εργασία τους. Δεν χρειάζομαι από έναν νεοπροσληφθέντα αρχάριο μάγειρα να μου φτιάξει ένα σύνθετο φαγητό, να ξέρει μια περίεργη σάλτσα ή να εκτελέσει μια πολύπλοκη διαδικασία. Κανένας σεφ δεν θα δώσει σε έναν νέο μάγειρα τέτοιες δουλειές.

Αντιθέτως ο μάγειράς αυτός οφείλει να ξέρει πολύ καλά τα πιο βασικά πράγματα: να ξέρει πως και πότε να μιλάει και πως να ακούει και να παρατηρεί. Να ξέρει να στέκεται και να ρέει μέσα στην κουζίνα όντας αποδοτικός και βοηθητικός στους συναδέλφους του, να αντιλαμβάνεται τι γίνεται γύρω του, να γνωρίζει τα υλικά και τις βασικές τους επεξεργασίες και να είναι γρήγορος στην εκτέλεση τους.

Αυτά είναι τα εφόδια που οφείλει να έχει ο νέος μάγειρας. Αυτά τα εφόδια είναι απαραίτητα για να ξεχωρίσει και να γίνει πολύτιμος στην ομάδα και στην ηγεσία της κουζίνας ώστε να μπορέσει να εξελιχθεί γρηγορότερα και καλύτερα από τους άλλους μάγειρες. Αυτά ακριβώς είναι τα εφόδια που λείπουν σε πολλούς και γι’ αυτό ακριβώς αυτά θα διδάξουμε εδώ.»

Γιάννης Λουκάκος


Θεωρώντας λοιπόν πως υπάρχει μεγάλη ανάγκη για καλύτερα καταρτσμένους σε πρακτικές δεξιότητες νέους μάγειρες, ο καταξιωμένος σεφ Γιάννης Λουκάκος, μέσα από την πολυετή και διακεκριμένη εμπειρία του στον χώρο της εστίασης δημιουργεί και παραδίδει στο άρτια εξοπλισμένο εργαστήριο μαγειρικής του, The Seminar Project, έναν ενιαίο κύκλο μαθημάτων που:
 

1: απευθύνεται σε:
• εσάς τους αρχάριους επαγγελματίες μάγειρες που κάνετε τα πρώτα σας βήματα στις επαγγελματικές κουζίνες
• εσάς τους φοιτητές μαγειρικής που θέλετε να αποκτήσετε ουσιαστική γνώση και πρακτική εμπειρία επάνω στο αρχικό επίπεδο των βασικών δεξιοτήτων της επαγγελματικής κουζίνας
• εσάς που σκέφτεστε να επιλέξετε το επάγγελμα του σεφ για την επαγγελματική σας αποκατάσταση και θα θέλατε να πάρετε εμπράκτως μια πρώτης τάξεως εικόνα για τα δεδομένα του επαγγέλματος αυτού, ώστε να είστε απόλυτα σίγουροι για την επιλογή σας
• και γενικά σε όλους εσάς που για τους δικούς σας λόγους, θα θέλατε να βιώσετε την εμπειρία της εισαγωγής στην επαγγελματική κουζίνα
 

2: στόχο έχει να:
• σας εξοικειώσει μέσω της πρακτικής εξάσκησης με τις συνθήκες και τους κανόνες της επαγγελματικής κουζίνας
• σας εφοδιάσει με τις απαραίτητες βασικές δεξιότητες που θα χρειαστείτε για να ανταπεξέλθετε και να αποδώσετε τα μέγιστα κατά την εισαγωγή σας στην επαγγελματική κουζίνα
• και γενικώς να  σας δώσει τα απαραίτητα εφόδια για να μπορείτε να σταθείτε επαρκώς στα πρώτα σας βήματα μέσα σε μια επαγγελματική κουζίνα
 

3: πετυχαίνοντας τον παραπάνω στόχο μέσω:
• 10, τετράωρων και αμιγώς πρακτικών μαθημάτων όπου ο κάθε συμμετέχοντας διαχειρίζεται τον δικό του χώρο και εργαλεία
• 6, οκτάωρων βαρδιών στο εστιατόριο Ψωμί & Αλάτι
• 2 εφ όλης της ύλης γραπτών και πρακτικών εξετάσεων

4: που θα αναπτυχθούν στους παρακάτω βασικούς πυλώνες εκπαίδευσης:


ΠΥΛΩΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ νο 1: ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

1. Βασικοί τρόποι λειτουργίας & συμπεριφοράς στην επαγγελματική κουζίνα
2. Βασικοί κανόνες ατομικής υγιεινής και ένδυσης
3. Βασικοί κανόνες υγιεινής τροφίμων

ΠΥΛΩΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ νο 2: ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ

1. Αναγνώριση πρώτων υλών
2. Αναγνώριση και επεξήγηση βασικών εργαλείων & σκευών επαγγελματικής κουζίνας
3. Εξοικείωση με την έννοια του πόστου
4. Χρήση μαχαιριών (chef’s knife, paring knife, μαντολίνο, peeler)
5. Ακόνισμα μαχαιριών (πέτρα, μασάτι)
6. Προετοιμασία & κοπές λαχανικών, φρούτων & βοτάνων
7. Βασικοί τρόποι μαγειρέματος λαχανικών
8. Βαθμοί ψησίματος λαχανικών
9. Βασικοί τρόποι μαγειρέματος για όσπρια & ζυμαρικά
10. Συντήρηση παρασκευασμένων τροφίμων

ΠΥΛΩΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ νο 3: ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ (εστιατόριο Ψ&Α)

1. Περισσότερη πρακτική εξάσκηση σε όλα τα παραπάνω σε πραγματικές συνθήκες επαγγελματικής κουζίνας κάτω από την επίβλεψη των υπεύθυνων σεφ
2. Εξάσκηση στην αποδοτική εργασία ως μέλος μιας ομάδας
3. Ανάληψη προετοιμασιών που θα χρησιμοποιηθούν στα πιάτα του μενού του εστιατορίου
4. Παρακολούθηση και συμμετοχή σε πόστο της κουζίνας κατά το σέρβις σε ρόλο βοηθητικό υπο την επίβλεψη του υπεύθυνου μάγειρα του πόστου

ΠΥΛΩΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ νο 4: ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

1. Πρακτικό διαγώνισμα τεχνικών δεξιοτήτων
2. Γραπτό διαγώνισμα εφ όλης της παραδοτέας ύλης
 

5. και θα διεξαχθούν στις παρακάτω ημερομηνίες και ώρες

Μάθημα 1: Δευτέρα 9/10, 10:00 π.μ. – 14:00 μ.μ.
Μάθημα 2: Τετάρτη 11/10, 10:00 π.μ. – 14:00 μ.μ.
Μάθημα 3: Παρασκευή 13/10, 10:00 π.μ. – 14:00 μ.μ.
Μάθημα 4: Δευτέρα 16/10, 10:00 π.μ. – 14:00 μ.μ.
Μάθημα 5: Τετάρτη 18/10, 10:00 π.μ. – 14:00 μ.μ.
Μάθημα 6: Παρασκευή 20/10, 10:00 π.μ. – 14:00 μ.μ.
Μάθημα 7: Δευτέρα 23/10, 10:00 π.μ. – 14:00 μ.μ.
Μάθημα 8: Τετάρτη 25/10, 10:00 π.μ. – 14:00 μ.μ.
Μάθημα 9: Παρασκευή 27/10, 10:00 π.μ. – 14:00 μ.μ.
Μάθημα 10: Δευτέρα 30/10, 10:00 π.μ. – 14:00 μ.μ.
Εξετάσεις 1: Τετάρτη 1/11, 10:00 π.μ. – 14:00 μ.μ.
Εξετάσεις 2: Παρασκευή 3/11, 10:00 π.μ. – 14:00 μ.μ.


*Τα 6 ήμερα εργασίας στο εστιατόριο θα είναι συνεχόμενα και θα ανακοινωθούν στον κάθε συμμετέχοντα με την οριστικοποίηση των συμμετοχών. Η ολοκλήρωσή τους θα συντελεστεί από τις 6/11 μέχρι και τις 6/12.


Γενικές Πληροφορίες για το μάθημα

• Η εξόφληση των διδάκτρων του μαθήματος γίνεται εξολοκλήρου και μέχρι 5 εργάσιμες ημέρες πριν την ημερομηνία έναρξης. Η θέση θεωρείται κατοχυρωμένη με την εξόφληση των διδάκτρων
• Με την ολοκλήρωση του κύκλου χορηγείται ονομαστική βεβαίωση παρακολούθησης με βαθμό επίδοσης.

Για πληροφορίες μπορείτε να στέιλετε τα στοιχεία σας και τα ερωτήματα σας στο seminars@yiannislucacos.gr και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Θα θέλατε να παρακολουθήσετε αυτό το μάθημα; Δηλώστε τα στοιχεία σας στη φόρμα ενδιαφέροντος για να σας ενημερώσουμε όταν προγραμματιστεί η διεξαγωγή του.

*Απαραίτητα πεδία

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER