Σπαγγέτι με σάλτσα ντομάτας και κεφτεδάκια Σπαγγέτι με σάλτσα ντομάτας και κεφτεδάκια

Σπαγγέτι με σάλτσα ντομάτας και κεφτεδάκια

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 90 λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (6 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 500 γρ. σπαγγέτι 
  • 400 γρ. σάλτσα ντομάτας 
  • 150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 20 γρ. βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 200 γρ. τυρί φέτα
  • 100 γρ. ψωμί τοστ, χοντροτριμμένο
  • κεφτεδάκια σοταρισμένα
  • αλάτι

Για τα κεφτεδάκια

  • 70 γρ. ελαιόλαδο 
  • 70 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 7 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 350 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 350 γρ. χοιρινός κιμάς
  • 150 γρ. ψωμί για τοστ χωρίς κόρα, τριμμένο
  • 2 γρ. ρίγανη
  • 10 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 2 αυγά
  • 7 γρ. αλάτι
  • ελαιόλαδο για το σοτάρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Σε μια κατσαρόλα, με καλά αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε να βράσουν στο βαθμό της αρεσκείας μας. 

Βάζουμε τα σοταρισμένα κεφτεδάκια μέσα στη σάλτσα ντομάτας και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για μερικά λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν ως το κέντρο τους. 

Βγάζουμε τα κεφτεδάκια από τη σάλτσα και προσθέτουμε τα ζυμαρικά και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε και σιγομαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά. 

Σερβίρουμε με τα κεφτεδάκια και ρίχνουμε από πάνω τον βασιλικό, τη φέτα και το φρυγανισμένο ψωμί.

 

* Για τα υλικά και την παρασκευή της σάλτσας ντομάτας, μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες του βίντεο ή της παρακάτω σχετικής συνταγής ή ακόμη και να τη φτιάξετε όπως εσείς προτιμάτε.

Για τα κεφτεδάκια

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και το σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσει. 

Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο, κι όταν αυτό μυρίσει, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. 

Κρυώνουμε το μείγμα και το ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μέγεθος 40 γρ. το καθένα. 

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κεφτεδάκια μέχρι να πάρουν έντονο χρυσαφένιο χρώμα και να μαγειρευτούν. 

Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Επαναφέρουμε το τηγάνι στη φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψωμί μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και να γίνει τραγανό. Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί και αλατίζουμε.

 

Tip:

Για να πλάθετε τα κεφτεδάκια με μεγαλύτερη ευκολία, βρέχετε τα χέρια σας. 

Για το πιάτο

  • 500 γρ. σπαγγέτι 
  • 400 γρ. σάλτσα ντομάτας 
  • 150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 20 γρ. βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 200 γρ. τυρί φέτα
  • 100 γρ. ψωμί τοστ, χοντροτριμμένο
  • κεφτεδάκια σοταρισμένα
  • αλάτι

Για τα κεφτεδάκια

  • 70 γρ. ελαιόλαδο 
  • 70 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 7 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 350 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 350 γρ. χοιρινός κιμάς
  • 150 γρ. ψωμί για τοστ χωρίς κόρα, τριμμένο
  • 2 γρ. ρίγανη
  • 10 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 2 αυγά
  • 7 γρ. αλάτι
  • ελαιόλαδο για το σοτάρισμα

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Σε μια κατσαρόλα, με καλά αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε να βράσουν στο βαθμό της αρεσκείας μας. 

Βάζουμε τα σοταρισμένα κεφτεδάκια μέσα στη σάλτσα ντομάτας και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για μερικά λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν ως το κέντρο τους. 

Βγάζουμε τα κεφτεδάκια από τη σάλτσα και προσθέτουμε τα ζυμαρικά και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε και σιγομαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά. 

Σερβίρουμε με τα κεφτεδάκια και ρίχνουμε από πάνω τον βασιλικό, τη φέτα και το φρυγανισμένο ψωμί.

 

* Για τα υλικά και την παρασκευή της σάλτσας ντομάτας, μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες του βίντεο ή της παρακάτω σχετικής συνταγής ή ακόμη και να τη φτιάξετε όπως εσείς προτιμάτε.

Για τα κεφτεδάκια

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και το σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσει. 

Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο, κι όταν αυτό μυρίσει, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. 

Κρυώνουμε το μείγμα και το ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μέγεθος 40 γρ. το καθένα. 

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κεφτεδάκια μέχρι να πάρουν έντονο χρυσαφένιο χρώμα και να μαγειρευτούν. 

Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Επαναφέρουμε το τηγάνι στη φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψωμί μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και να γίνει τραγανό. Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί και αλατίζουμε.

 

Tip:

Για να πλάθετε τα κεφτεδάκια με μεγαλύτερη ευκολία, βρέχετε τα χέρια σας. 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER