ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα λιγκουίνι με γαρίδες

Αλατίζουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και από τις δυο πλευρές. Αποσύρουμε τις γαρίδες από το τηγάνι. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το φινόκιο μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Ρίχνουμε το τζίντζερ και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη. Προσθέτουμε το κολοκύθι και σβήνουμε με τον ζωμό. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε ελαφρώς. Σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε, αλατίζουμε αν χρειάζεται και σερβίρουμε.

Λιγκουίνι με γαρίδες, κολοκύθι, φινόκιο και λεμόνι

Average: 5 (1 ψήφος)
ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ

  • Για τα λιγκουίνι με γαρίδες

    400 γρ. λιγκουίνι βρασμένα
    100 γρ. κολοκύθι, κομμένο ζουλιέν
    70 γρ. φινόκιο, κομμένο ζουλιέν
    180 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
    10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
    20 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
    100 γρ. τοματίνια
    300 γρ. ζωμός κοτόπουλο
    10 γρ λεμόνι χυμός
    4 γρ λεμόνι ξύσμα
    4 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
    4 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
    60 γρ. βούτυρο
    Αλάτι
    Ελαιόλαδο

ΨΩΜΙ & ΑΛAΤΙ THE COOKBOOK

Στο εξαιρετικής αισθητικής βιβλίο "Ψωμί & Αλάτι – The Cookbook", ο Γιάννης Λουκάκος «φωτογραφίζει» το φαγητό και τη...read more

Cooking Guide

Ένα από τα πιο διαδεδομένα δημητριακά. Με τον όρο... Διαβάστε περισσότερα
Ζυμαρικά με αυγά, τα οποία ανοίγονται σε φύλλα... Διαβάστε περισσότερα

Instagram @yiannislucacos

Copyright © 2012 - 2017 yiannislucacos.gr
Όροι Χρήσης