Κοτόπουλο κοκκινιστό με κουρκουμπίνες και μυζήθρα Κοτόπουλο κοκκινιστό με κουρκουμπίνες και μυζήθρα

Κοτόπουλο κοκκινιστό με κουρκουμπίνες και μυζήθρα

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ  λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (8 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 500 γρ. κουρκουμπίνες 
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό κοτόπουλο, μπούτι
  • 150 γρ. καρότο, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 180 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 60 γρ. σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 150 γρ. πράσο, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 150 γρ. πελτές ντομάτας
  • 200 γρ. κόκκινο κρασί
  • 600 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 γρ. αστεροειδής γλυκάνισος
  • 1 γρ. μπαχάρι 
  • 1,25 κιλό ζωμός κοτόπουλου
  • 120 γρ. βούτυρο 
  • 160 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 120 γρ. ξινομυζήθρα
  • 4 γρ. δενδρολίβανο, κλωνάρια
  • 100 γρ. ξερή μυζήθρα
  • μαϊντανός, ψιλοκομμένος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο νερό, στο βαθμό της αρεσκείας μας. 

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κοτόπουλο, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. 

Αποσύρουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα, αντικαθιστούμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το καρότο, το κρεμμύδι, και το πράσο και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. 

Προσθέτουμε το σκόρδο και όταν μυρίσει προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγη ώρα και σβήνουμε με το κρασί.

Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις ντομάτες, την κανέλα, τον αστεροειδή γλυκάνισο, το μπαχάρι , το δενδρολίβανο και τον ζωμό. 

Επαναφέρουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Εναλλακτικά, τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε σκεπασμένο στον φούρνο στους 140°C.  Στη συνέχεια, αποσύρουμε και κρατάμε στην άκρη το κρέας. 

Αφαιρούμε τα μπαχαρικά και μαγειρεύουμε τον ζωμό μέχρι να συμπυκνωθεί και να δέσει (ξαφρίζοντας και αφαιρώντας το λίπος κατά τη διάρκεια). 

Αλατίζουμε αν χρειάζεται, προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το βούτυρο και στη συνέχεια την παρμεζάνα, την ξινομυζήθρα, και την ξερή μυζήθρα και μαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθούν τα υγρά. 

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό. Αλατίζουμε και σερβίρουμε με το κοτόπουλο.
 

Για το πιάτο

  • 500 γρ. κουρκουμπίνες 
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό κοτόπουλο, μπούτι
  • 150 γρ. καρότο, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 180 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 60 γρ. σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 150 γρ. πράσο, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 150 γρ. πελτές ντομάτας
  • 200 γρ. κόκκινο κρασί
  • 600 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 γρ. αστεροειδής γλυκάνισος
  • 1 γρ. μπαχάρι 
  • 1,25 κιλό ζωμός κοτόπουλου
  • 120 γρ. βούτυρο 
  • 160 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 120 γρ. ξινομυζήθρα
  • 4 γρ. δενδρολίβανο, κλωνάρια
  • 100 γρ. ξερή μυζήθρα
  • μαϊντανός, ψιλοκομμένος

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο νερό, στο βαθμό της αρεσκείας μας. 

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κοτόπουλο, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. 

Αποσύρουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα, αντικαθιστούμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το καρότο, το κρεμμύδι, και το πράσο και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. 

Προσθέτουμε το σκόρδο και όταν μυρίσει προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγη ώρα και σβήνουμε με το κρασί.

Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις ντομάτες, την κανέλα, τον αστεροειδή γλυκάνισο, το μπαχάρι , το δενδρολίβανο και τον ζωμό. 

Επαναφέρουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Εναλλακτικά, τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε σκεπασμένο στον φούρνο στους 140°C.  Στη συνέχεια, αποσύρουμε και κρατάμε στην άκρη το κρέας. 

Αφαιρούμε τα μπαχαρικά και μαγειρεύουμε τον ζωμό μέχρι να συμπυκνωθεί και να δέσει (ξαφρίζοντας και αφαιρώντας το λίπος κατά τη διάρκεια). 

Αλατίζουμε αν χρειάζεται, προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το βούτυρο και στη συνέχεια την παρμεζάνα, την ξινομυζήθρα, και την ξερή μυζήθρα και μαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθούν τα υγρά. 

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό. Αλατίζουμε και σερβίρουμε με το κοτόπουλο.
 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER