Πρασόρυζο Πρασόρυζο

Πρασόρυζο

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ  λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.8 (4 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πρασόρυζο

  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ.πράσο  (το άσπρο μέρος, κομμένο σε λεπτά μισοφέγγαρα)
  • 100 γρ. ρύζι parboiled
  • 40 γρ. κρασί λευκό
  • 500 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 10 γρ. σταφίδα μαύρη
  • 5 γρ. χυμός λεμονιού
  • 60 γρ. βούτυρο
  • ξύσμα λεμονιού
  • τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • μάραθο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το πρασόρυζο

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και «ιδρώνουμε» το πράσο μέχρι να μαλακώσει. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να αισθανθούμε το διακριτικό του άρωμα. Προσθέτουμε το κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστεί.

Συνεχίζουμε προσθέτοντας το  ζωμό και  τις σταφίδες και φέρνουμε το φαγητό σε βρασμό.

Αλατίζουμε, δοκιμάζουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και τοποθετούμε τη κατσαρόλα στο φούρνο, στους 150 βαθμούς, μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός και να μαλακώσει το ρύζι για 20 λεπτά περίπου.

Βγάζουμε το πρασόρυζο από τον φούρνο και το αφήνουμε για 15 περίπου λεπτά στην άκρη, σκεπασμένο με το καπάκι.

Προσθέτουμε το βούτυρο, τον χυμό, το ξύσμα του λεμονιού και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε πολύ απαλά με μια πιρούνα, προσέχοντας να μη σπάσουμε το ρύζι και να το διατηρήσουμε σπυρωτό.

Για το πρασόρυζο

  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ.πράσο  (το άσπρο μέρος, κομμένο σε λεπτά μισοφέγγαρα)
  • 100 γρ. ρύζι parboiled
  • 40 γρ. κρασί λευκό
  • 500 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 10 γρ. σταφίδα μαύρη
  • 5 γρ. χυμός λεμονιού
  • 60 γρ. βούτυρο
  • ξύσμα λεμονιού
  • τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • μάραθο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για το πρασόρυζο

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και «ιδρώνουμε» το πράσο μέχρι να μαλακώσει. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να αισθανθούμε το διακριτικό του άρωμα. Προσθέτουμε το κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστεί.

Συνεχίζουμε προσθέτοντας το  ζωμό και  τις σταφίδες και φέρνουμε το φαγητό σε βρασμό.

Αλατίζουμε, δοκιμάζουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και τοποθετούμε τη κατσαρόλα στο φούρνο, στους 150 βαθμούς, μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός και να μαλακώσει το ρύζι για 20 λεπτά περίπου.

Βγάζουμε το πρασόρυζο από τον φούρνο και το αφήνουμε για 15 περίπου λεπτά στην άκρη, σκεπασμένο με το καπάκι.

Προσθέτουμε το βούτυρο, τον χυμό, το ξύσμα του λεμονιού και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε πολύ απαλά με μια πιρούνα, προσέχοντας να μη σπάσουμε το ρύζι και να το διατηρήσουμε σπυρωτό.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER