Νιόκι με κολοκύθα, πράσο και γκοργκοντζόλα Νιόκι με κολοκύθα, πράσο και γκοργκοντζόλα

Νιόκι με κολοκύθα, πράσο και γκοργκοντζόλα

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.9 (26 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για την κρέμα κολοκύθας

  • 15 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. κολοκύθα, σε μικρά κομμάτια
  • 30 γρ. κρεμμύδι, σε μικρά κομμάτια
  • 40 γρ. πράσο, σε μικρά κομμάτια
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • θυμάρι φρέσκο
  • αλάτι

Για το τελείωμα του πιάτου

  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κολοκύθα, σε χοντρά στικς
  • 80 γρ. πράσο, σε μεσαία καρέ
  • 100 γρ. κρέμα κολοκύθας
  • 800 γρ. νιόκι βρασμένα
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 80 γρ. γκοργκοντζόλα, σε μικρά κομμάτια
  • 40 γρ. καρύδι, καβουρδισμένο
  • σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την κρέμα κολοκύθας

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε την κολοκύθα, το πράσο και το κρεμμύδι. Αλατίζουμε, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα. Πέντε λεπτά πριν αφαιρέσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το θυμάρι. Αφαιρούμε το θυμάρι, πολτοποιούμε την κρέμα σ' ένα μπλέντερ και περνάμε από σινουά.
Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε, αν είναι απαραίτητο.

Για το τελείωμα του πιάτου

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το πράσο μέχρι να μαλακώσει, αλλά χωρίς να πάρει χρώμα. Αλατίζουμε, προσθέτουμε την κολοκύθα και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει, επίσης χωρίς να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε την κρέμα κολοκύθας στο τηγάνι και όταν δέσει η κρέμα, ρίχνουμε τα νιόκι και σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, τη γκοργκοντζόλα, τα καρύδια και το σχοινόπρασο. 

Για την κρέμα κολοκύθας

  • 15 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. κολοκύθα, σε μικρά κομμάτια
  • 30 γρ. κρεμμύδι, σε μικρά κομμάτια
  • 40 γρ. πράσο, σε μικρά κομμάτια
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • θυμάρι φρέσκο
  • αλάτι

Για το τελείωμα του πιάτου

  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κολοκύθα, σε χοντρά στικς
  • 80 γρ. πράσο, σε μεσαία καρέ
  • 100 γρ. κρέμα κολοκύθας
  • 800 γρ. νιόκι βρασμένα
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 80 γρ. γκοργκοντζόλα, σε μικρά κομμάτια
  • 40 γρ. καρύδι, καβουρδισμένο
  • σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για την κρέμα κολοκύθας

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε την κολοκύθα, το πράσο και το κρεμμύδι. Αλατίζουμε, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα. Πέντε λεπτά πριν αφαιρέσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το θυμάρι. Αφαιρούμε το θυμάρι, πολτοποιούμε την κρέμα σ' ένα μπλέντερ και περνάμε από σινουά.
Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε, αν είναι απαραίτητο.

Για το τελείωμα του πιάτου

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το πράσο μέχρι να μαλακώσει, αλλά χωρίς να πάρει χρώμα. Αλατίζουμε, προσθέτουμε την κολοκύθα και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει, επίσης χωρίς να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε την κρέμα κολοκύθας στο τηγάνι και όταν δέσει η κρέμα, ρίχνουμε τα νιόκι και σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, τη γκοργκοντζόλα, τα καρύδια και το σχοινόπρασο. 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner