Ταλιατέλες με σάλτσα από μοσχαρίσιο κιμά και κολοκύθια Ταλιατέλες με σάλτσα από μοσχαρίσιο κιμά και κολοκύθια

Ταλιατέλες με σάλτσα από μοσχαρίσιο κιμά και κολοκύθια

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 25 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.7 (16 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 325 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 40 γρ. σκόρδο
  • 600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 130 γρ. κρασί, κόκκινο
  • 900 γρ. ντομάτες, ολόκληρες από κονσέρβα
  • 150 γρ. ζωμός κοτόπουλου 
  • 2 γρ. ρίγανη
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 300 γρ. κολοκύθια πράσινα, σε μεσαίο καρέ
  • 800 γρ. ταλιατέλες, βρασμένες 
  • 120 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 40 γρ. βούτυρο
  • θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • ζάχαρη, αν χρειάζεται

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον κιμά, αλατίζουμε και σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πάρει ο κιμάς καλό χρώμα.

Προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το αλατίζουμε και το «ιδρώνουμε», μέχρι να μαλακώσει καλά. 

Προσθέτουμε 35 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο και, μόλις μυρίσει, σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε στη φωτιά το φαγητό μέχρι να «πιει» όλα του τα υγρά.

Προσθέτουμε τότε τη ντομάτα, το ζωμό και τη δάφνη, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και προσθέτουμε ζάχαρη, αν χρειάζεται. Σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας τακτικά για 2 περίπου ώρες. 

Προσθέτουμε τη ρίγανη και μαγειρεύουμε για ακόμη 5 λεπτά. Αφαιρούμε τα δαφνόφυλλα και δοκιμάζουμε για αλάτι και ζάχαρη.

Σ' ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα κολοκυθάκια, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα, αλατίζουμε και προσθέτουμε το σκόρδο (5 γρ. σε λεπτές φέτες), τη σάλτσα κιμά και λίγο ζωμό. Φέρνουμε σε βρασμό και προσθέτουμε τις βρασμένες ταλιατέλες.

Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, το θυμάρι και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.

Αλατίζουμε εάν χρειάζεται, προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Για το πιάτο

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 325 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 40 γρ. σκόρδο
  • 600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 130 γρ. κρασί, κόκκινο
  • 900 γρ. ντομάτες, ολόκληρες από κονσέρβα
  • 150 γρ. ζωμός κοτόπουλου 
  • 2 γρ. ρίγανη
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 300 γρ. κολοκύθια πράσινα, σε μεσαίο καρέ
  • 800 γρ. ταλιατέλες, βρασμένες 
  • 120 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 40 γρ. βούτυρο
  • θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • ζάχαρη, αν χρειάζεται

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον κιμά, αλατίζουμε και σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πάρει ο κιμάς καλό χρώμα.

Προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το αλατίζουμε και το «ιδρώνουμε», μέχρι να μαλακώσει καλά. 

Προσθέτουμε 35 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο και, μόλις μυρίσει, σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε στη φωτιά το φαγητό μέχρι να «πιει» όλα του τα υγρά.

Προσθέτουμε τότε τη ντομάτα, το ζωμό και τη δάφνη, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και προσθέτουμε ζάχαρη, αν χρειάζεται. Σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας τακτικά για 2 περίπου ώρες. 

Προσθέτουμε τη ρίγανη και μαγειρεύουμε για ακόμη 5 λεπτά. Αφαιρούμε τα δαφνόφυλλα και δοκιμάζουμε για αλάτι και ζάχαρη.

Σ' ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα κολοκυθάκια, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα, αλατίζουμε και προσθέτουμε το σκόρδο (5 γρ. σε λεπτές φέτες), τη σάλτσα κιμά και λίγο ζωμό. Φέρνουμε σε βρασμό και προσθέτουμε τις βρασμένες ταλιατέλες.

Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, το θυμάρι και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.

Αλατίζουμε εάν χρειάζεται, προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER