Ρυζοσαλάτα με ρεβύθια και βινεγκρέτ με μάνγκο, λάιμ και κύμινο Ρυζοσαλάτα με ρεβύθια και βινεγκρέτ με μάνγκο, λάιμ και κύμινο

Ρυζοσαλάτα με ρεβύθια και βινεγκρέτ με μάνγκο, λάιμ και κύμινο

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ  λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.8 (10 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη σαλάτα

  • 350 γρ. ρύζι μπασμάτι, βρασμένο ή πιλάφι
  • 110 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
  • 100 γρ. καλαμπόκι, η ψίχα, βρασμένο
  • 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 80 γρ. μάνγκο, κομμένο σε μικρό καρέ
  • 50 γρ. πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε μικρό καρέ
  • 30 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι

Για τη βινεγκρέτ

  • 75 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 50 γρ. χυμός λάιμ
  • 2 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 γρ. ξύσμα λάιμ
  • 280 γρ. μάνγκο, χοντροκομμένο
  • 4 γρ. κύμινο, φρεσκοτριμμένο και χοντροτριμμένο
  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σαλάτα

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, προσθέτουμε τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε καλά. Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε. Αφήνουμε τη σαλάτα να μαριναριστεί για μισή ως μία ώρα, πριν τη σερβίρουμε.

Για τη βινεγκρέτ

Στο μπλέντερ ή σε πολυμηχάνημα ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο. Τα αλέθουμε καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, στην αρχή πολύ αργά και, όταν η βινεγκρέτ αρχίσει να ομογενοποιείται, σε σταθερή ροή. Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε. Τη χρησιμοποιούμε αμέσως ή τη διατηρούμε στη συντήρηση του ψυγείου.

Για τη σαλάτα

  • 350 γρ. ρύζι μπασμάτι, βρασμένο ή πιλάφι
  • 110 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
  • 100 γρ. καλαμπόκι, η ψίχα, βρασμένο
  • 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 80 γρ. μάνγκο, κομμένο σε μικρό καρέ
  • 50 γρ. πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε μικρό καρέ
  • 30 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι

Για τη βινεγκρέτ

  • 75 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 50 γρ. χυμός λάιμ
  • 2 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 γρ. ξύσμα λάιμ
  • 280 γρ. μάνγκο, χοντροκομμένο
  • 4 γρ. κύμινο, φρεσκοτριμμένο και χοντροτριμμένο
  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για τη σαλάτα

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, προσθέτουμε τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε καλά. Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε. Αφήνουμε τη σαλάτα να μαριναριστεί για μισή ως μία ώρα, πριν τη σερβίρουμε.

Για τη βινεγκρέτ

Στο μπλέντερ ή σε πολυμηχάνημα ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο. Τα αλέθουμε καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, στην αρχή πολύ αργά και, όταν η βινεγκρέτ αρχίσει να ομογενοποιείται, σε σταθερή ροή. Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε. Τη χρησιμοποιούμε αμέσως ή τη διατηρούμε στη συντήρηση του ψυγείου.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER