Παπαρδέλες με κουνέλι μαγειρευτό, μανιτάρια και προσούτο Παπαρδέλες με κουνέλι μαγειρευτό, μανιτάρια και προσούτο

Παπαρδέλες με κουνέλι μαγειρευτό, μανιτάρια και προσούτο

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.6 (12 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 400 γρ. παπαρδέλες 
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. μανιτάρια, στρογγυλά
  • 20 γρ. προσούτο, ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. κρασί λευκό
  • 160 γρ. ζωμός από το μαγείρεμα του κουνελιού
  • 200 γρ. κουνέλι μαγειρευτό, μαδημένο
  • 50 γρ. ντομάτα, κονκασέ
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 70 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • εστραγκόν, ψιλοκομμένο
  • θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • κρεμμύδια, μαγειρεμένα, απ’ το στιφάδο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο νερό, στο βαθμό της αρεσκείας μας. 

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια. Αλατίζουμε. 

Ρίχνουμε το προσούτο και το σοτάρουμε κι αυτό, μέχρι να πάρει χρώμα. 

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί εντελώς.

Προσθέτουμε τον ζωμό, τα μαγειρεμένα κρεμμύδια απ’το στιφάδο, το κουνέλι και την ντομάτα, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 2 λεπτά περίπου. 

Προσθέτουμε τις παπαρδέλες και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να σωθούν σχεδόν όλα τα υγρά. 

Προσθέτουμε το βούτυρο, ομογενοποιούμε. Τέλος, προσθέτουμε την παρμεζάνα και τα βότανα. Αλατίζουμε αν χρειάζεται.

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Ρίχνουμε στο πιάτο λίγη ακόμα τριμμένη παρμεζάνα και πιπέρι, αν θέλουμε.

Για το πιάτο

  • 400 γρ. παπαρδέλες 
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. μανιτάρια, στρογγυλά
  • 20 γρ. προσούτο, ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. κρασί λευκό
  • 160 γρ. ζωμός από το μαγείρεμα του κουνελιού
  • 200 γρ. κουνέλι μαγειρευτό, μαδημένο
  • 50 γρ. ντομάτα, κονκασέ
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 70 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • εστραγκόν, ψιλοκομμένο
  • θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • κρεμμύδια, μαγειρεμένα, απ’ το στιφάδο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο νερό, στο βαθμό της αρεσκείας μας. 

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια. Αλατίζουμε. 

Ρίχνουμε το προσούτο και το σοτάρουμε κι αυτό, μέχρι να πάρει χρώμα. 

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί εντελώς.

Προσθέτουμε τον ζωμό, τα μαγειρεμένα κρεμμύδια απ’το στιφάδο, το κουνέλι και την ντομάτα, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 2 λεπτά περίπου. 

Προσθέτουμε τις παπαρδέλες και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να σωθούν σχεδόν όλα τα υγρά. 

Προσθέτουμε το βούτυρο, ομογενοποιούμε. Τέλος, προσθέτουμε την παρμεζάνα και τα βότανα. Αλατίζουμε αν χρειάζεται.

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Ρίχνουμε στο πιάτο λίγη ακόμα τριμμένη παρμεζάνα και πιπέρι, αν θέλουμε.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER