Χταποδοσαλάτα  με χταπόδι ξιδάτο, σκιουφιχτά και λιαστές ντομάτες και κάπαρη

Χταποδοσαλάτα με χταπόδι ξιδάτο, σκιουφιχτά και λιαστές ντομάτες και κάπαρη

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.6 (14 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη χταποδοσαλάτα

  • 300 γρ. χταπόδι μαγειρεμένο
  • 50 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες καρέ
  • 50 γρ. πιπεριές κίτρινες, κομμένες καρέ
  • 25 γρ. αγγουράκι τουρσί, ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. κάπαρη
  • 50 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 65 γρ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. σκιουφιχτά βρασμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο

Για το μαγειρεμένο χταπόδι

  • 1 κιλό χταπόδι
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. ξίδι μπαλσάμικο λευκό
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη χταποδοσαλάτα

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά.

Για το μαγειρεμένο χταπόδι

1ος τρόπος
Τοποθετούμε το χταπόδι σε σακούλα κατάλληλη για μαγείρεμα και αφαιρούμε τον αέρα σε μηχάνημα vacuum. Μαγειρεύουμε sous vide στους 88°C για 1½ ώρα. Κρυώνουμε γρήγορα και διατηρούμε στο ψυγείο. Πριν τη χρήση στη σαλάτα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

2ος τρόπος
Τοποθετούμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει στο βαθμό της αρεσκείας μας. Αφήνουμε το χταπόδι να κρυώσει, το σουρώνουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Μαρινάρουμε με τα υπόλοιπα υλικά και διατηρούμε στο ψυγείο.

Για τη χταποδοσαλάτα

  • 300 γρ. χταπόδι μαγειρεμένο
  • 50 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες καρέ
  • 50 γρ. πιπεριές κίτρινες, κομμένες καρέ
  • 25 γρ. αγγουράκι τουρσί, ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. κάπαρη
  • 50 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 65 γρ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. σκιουφιχτά βρασμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο

Για το μαγειρεμένο χταπόδι

  • 1 κιλό χταπόδι
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. ξίδι μπαλσάμικο λευκό
  • αλάτι

Για τη χταποδοσαλάτα

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά.

Για το μαγειρεμένο χταπόδι

1ος τρόπος
Τοποθετούμε το χταπόδι σε σακούλα κατάλληλη για μαγείρεμα και αφαιρούμε τον αέρα σε μηχάνημα vacuum. Μαγειρεύουμε sous vide στους 88°C για 1½ ώρα. Κρυώνουμε γρήγορα και διατηρούμε στο ψυγείο. Πριν τη χρήση στη σαλάτα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

2ος τρόπος
Τοποθετούμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει στο βαθμό της αρεσκείας μας. Αφήνουμε το χταπόδι να κρυώσει, το σουρώνουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Μαρινάρουμε με τα υπόλοιπα υλικά και διατηρούμε στο ψυγείο.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER