Φαρφάλες με λουκάνικα & μοτσαρέλα Φαρφάλες με λουκάνικα & μοτσαρέλα

Φαρφάλες με λουκάνικα & μοτσαρέλα

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.7 (36 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 500 γρ. φαρφάλες
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. λουκάνικο, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • 100 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • 200 γρ. σάλτσα ντομάτα
  • 200 γρ. σπανάκι, χοντροκομμένο
  • 60 γρ. μοτσαρέλα φρέσκια, κομμένη σε μικρά καρέ
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • μπούκοβο
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο και κοχλάζον νερό και τα σουρώνουμε. 

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και έπειτα προσθέτουμε το λουκάνικο. Μαγειρεύουμε μέχρι το λουκάνικο να πάρει έντονο χρώμα. 

Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει προσθέτουμε το μπούκοβο. 

Σβήνουμε με λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτα και τον ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα περίπου στο μισό. 

Προσθέτουμε το σπανάκι και τις φαρφάλες, αλατίζουμε και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσουν τα ζυμαρικά. 

Βγάζουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μοτσαρέλα, την παρμεζάνα και πιπέρι. 

 

Tip:

Αν το λουκάνικο είναι φρέσκο, αφαιρούμε το περίβλημά του και το διαχειριζόμαστε με τον ίδιο τρόπο που θα διαχειριζόμασταν τον κιμά. 
 

Για το πιάτο

  • 500 γρ. φαρφάλες
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. λουκάνικο, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • 100 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • 200 γρ. σάλτσα ντομάτα
  • 200 γρ. σπανάκι, χοντροκομμένο
  • 60 γρ. μοτσαρέλα φρέσκια, κομμένη σε μικρά καρέ
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • μπούκοβο
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο και κοχλάζον νερό και τα σουρώνουμε. 

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και έπειτα προσθέτουμε το λουκάνικο. Μαγειρεύουμε μέχρι το λουκάνικο να πάρει έντονο χρώμα. 

Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει προσθέτουμε το μπούκοβο. 

Σβήνουμε με λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτα και τον ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα περίπου στο μισό. 

Προσθέτουμε το σπανάκι και τις φαρφάλες, αλατίζουμε και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσουν τα ζυμαρικά. 

Βγάζουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μοτσαρέλα, την παρμεζάνα και πιπέρι. 

 

Tip:

Αν το λουκάνικο είναι φρέσκο, αφαιρούμε το περίβλημά του και το διαχειριζόμαστε με τον ίδιο τρόπο που θα διαχειριζόμασταν τον κιμά. 
 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner