Σάλτσα καραμέλα με μήλο και μπράντι

Σάλτσα καραμέλα με μήλο και μπράντι

ΓΙΑ 500 ΓΡ. 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (3 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη σάλτσα καραμέλα με μήλο και μπράντι

  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. χυμό μήλο, ζεστό
  • 100 γρ. κόκκινα μήλα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 40 γρ. μπράντι
  • 1 τμχ. κανέλα
  • 20 γρ. βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σάλτσα καραμέλα με μήλο και μπράντι

Σε προθερμασμένη κατσαρόλα ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα ζάχαρη και λιώνουμε σε μέτρια φωτιά.

Σταδιακά προσθέτουμε και την υπόλοιπη ζάχαρη, περιμένοντας πρώτα να λιώσει η προηγούμενη δόση πριν προσθέσουμε την επόμενη.

Μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει η καραμέλα έντονο σκούρο χρώμα.

Ρίχνουμε προσεκτικά τον χυμό μήλο και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε την κανέλα και τα μήλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.

Προσθέτουμε το βούτυρο και το μπράντι και ανακατεύουμε.

Σουρώνουμε σε σήτα.

Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε άμεσα τη σάλτσα, τη διατηρούμε σκεπασμένη στο ψυγείο.

Για τη σάλτσα καραμέλα με μήλο και μπράντι

  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. χυμό μήλο, ζεστό
  • 100 γρ. κόκκινα μήλα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 40 γρ. μπράντι
  • 1 τμχ. κανέλα
  • 20 γρ. βούτυρο

Για τη σάλτσα καραμέλα με μήλο και μπράντι

Σε προθερμασμένη κατσαρόλα ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα ζάχαρη και λιώνουμε σε μέτρια φωτιά.

Σταδιακά προσθέτουμε και την υπόλοιπη ζάχαρη, περιμένοντας πρώτα να λιώσει η προηγούμενη δόση πριν προσθέσουμε την επόμενη.

Μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει η καραμέλα έντονο σκούρο χρώμα.

Ρίχνουμε προσεκτικά τον χυμό μήλο και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε την κανέλα και τα μήλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.

Προσθέτουμε το βούτυρο και το μπράντι και ανακατεύουμε.

Σουρώνουμε σε σήτα.

Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε άμεσα τη σάλτσα, τη διατηρούμε σκεπασμένη στο ψυγείο.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER