Σάλτσα καραμέλα με άρωμα εσπρέσο

Σάλτσα καραμέλα με άρωμα εσπρέσο

ΓΙΑ 500 ΓΡ. 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.5 (8 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη σάλτσα καραμέλα με άρωμα εσπρέσο

  • 240 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. καφέ φίλτρου, ζεστό
  • 14 γρ. κόκκους εσπρέσο
  • 1 τμχ. κανέλα
  • 160 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 7 γρ. κορν φλάουρ
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 30 γρ. λικέρ καφέ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σάλτσα καραμέλα με άρωμα εσπρέσο

Σε προθερμασμένη κατσαρόλα λιώνουμε μια μικρή ποσότητα ζάχαρη σε μέτρια φωτιά.

Σταδιακά προσθέτουμε και την υπόλοιπη ζάχαρη, περιμένοντας πρώτα να λιώσει η προηγούμενη δόση πριν προσθέσουμε την επόμενη. Μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει καραμέλα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσεκτικά ρίχνουμε τον ζεστό καφέ, ανακατεύοντας για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέτουμε τους κόκκους καφέ και την κανέλα και σιγοβράζουμε μέχρι να αναπτυχθούν τα αρώματα των υλικών, για 15 λεπτά περίπου.

Πήζουμε με το κoρν φλάουρ και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά ακόμη.

Προσθέτουμε την κρέμα, το βούτυρο και το λικέρ ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σουρώνουμε σε ψιλή σήτα.

Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τη σάλτσα άμεσα, τη διατηρούμε σκεπασμένη στο ψυγείο.

Για τη σάλτσα καραμέλα με άρωμα εσπρέσο

  • 240 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. καφέ φίλτρου, ζεστό
  • 14 γρ. κόκκους εσπρέσο
  • 1 τμχ. κανέλα
  • 160 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 7 γρ. κορν φλάουρ
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 30 γρ. λικέρ καφέ

Για τη σάλτσα καραμέλα με άρωμα εσπρέσο

Σε προθερμασμένη κατσαρόλα λιώνουμε μια μικρή ποσότητα ζάχαρη σε μέτρια φωτιά.

Σταδιακά προσθέτουμε και την υπόλοιπη ζάχαρη, περιμένοντας πρώτα να λιώσει η προηγούμενη δόση πριν προσθέσουμε την επόμενη. Μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει καραμέλα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσεκτικά ρίχνουμε τον ζεστό καφέ, ανακατεύοντας για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέτουμε τους κόκκους καφέ και την κανέλα και σιγοβράζουμε μέχρι να αναπτυχθούν τα αρώματα των υλικών, για 15 λεπτά περίπου.

Πήζουμε με το κoρν φλάουρ και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά ακόμη.

Προσθέτουμε την κρέμα, το βούτυρο και το λικέρ ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σουρώνουμε σε ψιλή σήτα.

Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τη σάλτσα άμεσα, τη διατηρούμε σκεπασμένη στο ψυγείο.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER