ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μπασίνα χτυπάμε το γάλα, την κρέμα, τα αυγά, το λάδι, τη ζάχαρη και το αλάτι.

Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε με σύρμα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Σουρώνουμε σε σήτα.

Αφήνουμε το κουρκούτι στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά έως και 8 ώρες.

Λιώνουμε λίγο βούτυρο στην κρεπιέρα. Χύνουμε μια μικρή ποσότητα από το κουρκούτι, περιστρέφοντας ελαφρώς το σκεύος ώστε το μείγμα να καλύψει ομοιόμορφα όλη την επιφάνειά του. Αφήνουμε την κάθε πλευρά για 2 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα.

Συνήθως οι 2-3 πρώτες κρέπες δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες μας, αλλά αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Με την πρακτική εξάσκηση και την επανάληψη, η διαδικασία φαντάζει όλο και πιο εύκολη.

Βγάζουμε τις κρέπες σε ένα πιάτο τη μία πάνω στην άλλη, χωρίζοντάς τες με λαδόκολλα. Μπορούμε να τις καλύψουμε με μεμβράνη και να τις διατηρήσουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση.

Ζύμη για κρέπες

Average: 4.4 (78 ψήφοι)
ΓΙΑ 20 ΚΡΕΠΕΣ
15 λεπτά

ΥΛΙΚΑ

    • 360 γρ. γάλα
    • 180 γρ. κρέμα γάλακτος
    • 250 γρ. αυγά
    • 20 γρ. ηλιέλαιο
    • 5 γρ. αλάτι
    • 25 γρ. ζάχαρη
    • 250 γρ. αλεύρι σκληρό
    • βούτυρο για το τηγάνι

ΨΩΜΙ & ΑΛAΤΙ THE COOKBOOK

Στο εξαιρετικής αισθητικής βιβλίο "Ψωμί & Αλάτι – The Cookbook", ο Γιάννης Λουκάκος «φωτογραφίζει» το φαγητό και τη...read more

Cooking Guide

Ιδιαίτερα δημοφιλές ξίδι με χαρακτηριστικό μαύρο... Διαβάστε περισσότερα
Οι σάλτσες που συνήθως συνοδεύουν τα τηγανητά... Διαβάστε περισσότερα
Copyright © 2012 - 2014 yiannislucacos.gr
Όροι Χρήσης