Ντομάτες ψητές Ντομάτες ψητές

Ντομάτες ψητές

FiveStar: 
Average: 4.3 (49 votes)

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κιλά ντομάτες σε ροδέλες 1 εκ.
  • 25 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. αλάτι
  • 5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Στρώνουμε τις ντομάτες σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Σε ένα πολυμηχάνημα χτυπάμε το λάδι μαζί με το σκόρδο.

Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, το αλάτι και το σκορδόλαδο ομοιόμορφα πάνω στις ντομάτες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120°C μέχρι να συρρικνωθούν και να χάσουν τα περισσότερα υγρά τους, μιάμιση με δύο ώρες περίπου.

Αφήνουμε να κρυώσουν και ψιλοκόβουμε. Διατηρούμε μέσα σε ένα σκεύος με λάδι στο ψυγείο.

  • 2 κιλά ντομάτες σε ροδέλες 1 εκ.
  • 25 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. αλάτι
  • 5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

VIDEO DIRECTIONS

Στρώνουμε τις ντομάτες σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Σε ένα πολυμηχάνημα χτυπάμε το λάδι μαζί με το σκόρδο.

Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, το αλάτι και το σκορδόλαδο ομοιόμορφα πάνω στις ντομάτες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120°C μέχρι να συρρικνωθούν και να χάσουν τα περισσότερα υγρά τους, μιάμιση με δύο ώρες περίπου.

Αφήνουμε να κρυώσουν και ψιλοκόβουμε. Διατηρούμε μέσα σε ένα σκεύος με λάδι στο ψυγείο.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner