Για τη σούπα
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε ηλιέλαιο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε το τζίντζερ, τα φύλλα λάιμ, τα μανιτάρια και το λέμονγκρας και μαγειρεύουμε 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τον ζωμό, την fish sauce και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε για 5-10 λεπτά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύουμε μέχρι να είναι έτοιμες οι γαρίδες. Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε αν χρειάζεται.
Σχόλια