Σούπα κολοκύθα

Σούπα κολοκύθα

ΓΙΑ 1.000 ΓΡ. ΣΟΥΠΑ  λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.3 (3 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για την κολοκυθόσουπα

  • 1 κιλό κολοκύθα, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
  • 250 γρ. κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 450 γρ. ζωμός Κοτόπουλο
  • 40 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 15 γρ. ξίδι μηλίτη
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την κολοκυθόσουπα

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι, αλατίζουμε και «ιδρώνουμε» μέχρι να μαλακώσει καλά. Προσθέτουμε την κολοκύθα, αλατίζουμε και «ιδρώνουμε» μέχρι και αυτή να μαλακώσει καλά. Προσθέτουμε το ζωμό και τη ζάχαρη, φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αλατίζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά η κολοκύθα. Προσθέτουμε την κρέμα και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το ξίδι και αλατίζουμε, αν χρειάζεται. Αν δε χρησιμοποιήσουμε άμεσα, κρυώνουμε γρήγορα και τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Για την κολοκυθόσουπα

  • 1 κιλό κολοκύθα, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
  • 250 γρ. κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 450 γρ. ζωμός Κοτόπουλο
  • 40 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 15 γρ. ξίδι μηλίτη
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος
  • αλάτι

Για την κολοκυθόσουπα

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι, αλατίζουμε και «ιδρώνουμε» μέχρι να μαλακώσει καλά. Προσθέτουμε την κολοκύθα, αλατίζουμε και «ιδρώνουμε» μέχρι και αυτή να μαλακώσει καλά. Προσθέτουμε το ζωμό και τη ζάχαρη, φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αλατίζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά η κολοκύθα. Προσθέτουμε την κρέμα και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το ξίδι και αλατίζουμε, αν χρειάζεται. Αν δε χρησιμοποιήσουμε άμεσα, κρυώνουμε γρήγορα και τη διατηρούμε στο ψυγείο.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER