Σούπα από γλυκοπατάτα και σιρόπι σφένδαμου

Σούπα από γλυκοπατάτα και σιρόπι σφένδαμου

ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.5 (22 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη σούπα

  • 85 γρ. κρεμμύδια, κομμένα σε μικρά καρέ
  • 70 γρ. σέλερι, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 45 γρ. πράσα, κομμένα σε μικρά καρέ
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 κιλά ζωμό κοτόπουλου
  • 680 γρ. γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά καρέ
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 2 γρ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 20 γρ. σιρόπι σφένδαμου
  • 120 γρ. γάλα χαμηλών λιπαρών
  • αλάτι

Για το σερβίρισμα

  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
  • 50 γρ. αμύγδαλο, καβουρδισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 25 γρ. σταφίδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σούπα

Σε μια κατσαρόλα, ιδρώνουμε τα κρεμμύδια, το σέλερι, τα πράσα και το σκόρδο σε μια μικρή ποσότητα από τον ζωμό μέχρι να γίνουν διάφανα και να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό, τις γλυκοπατάτες, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

Αφαιρούμε το ξύλο της κανέλας και πολτοποιούμε το μείγμα σε μπλέντερ, ή με μπλέντερ χειρός μέσα στην κατσαρόλα, μέχρι να γίνει αφράτος και λείος πουρές.

Περνάμε το μείγμα από λεπτή σήτα. Το βάζουμε στο ψυγείο για 8 με 12 ώρες, για να αφήσουμε να αναπτυχθούν οι γεύσεις. Προσθέτουμε το σιρόπι σφένδαμου, το αλάτι και το γάλα στην κρύα σούπα.

Για το σερβίρισμα

Σερβίρουμε τη σούπα κρύα ή ζεστή και γαρνίρουμε με τη σαντιγί, το αμύγδαλο και τις σταφίδες.

Για τη σούπα

  • 85 γρ. κρεμμύδια, κομμένα σε μικρά καρέ
  • 70 γρ. σέλερι, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 45 γρ. πράσα, κομμένα σε μικρά καρέ
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 κιλά ζωμό κοτόπουλου
  • 680 γρ. γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά καρέ
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 2 γρ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 20 γρ. σιρόπι σφένδαμου
  • 120 γρ. γάλα χαμηλών λιπαρών
  • αλάτι

Για το σερβίρισμα

  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
  • 50 γρ. αμύγδαλο, καβουρδισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 25 γρ. σταφίδες

Για τη σούπα

Σε μια κατσαρόλα, ιδρώνουμε τα κρεμμύδια, το σέλερι, τα πράσα και το σκόρδο σε μια μικρή ποσότητα από τον ζωμό μέχρι να γίνουν διάφανα και να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό, τις γλυκοπατάτες, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

Αφαιρούμε το ξύλο της κανέλας και πολτοποιούμε το μείγμα σε μπλέντερ, ή με μπλέντερ χειρός μέσα στην κατσαρόλα, μέχρι να γίνει αφράτος και λείος πουρές.

Περνάμε το μείγμα από λεπτή σήτα. Το βάζουμε στο ψυγείο για 8 με 12 ώρες, για να αφήσουμε να αναπτυχθούν οι γεύσεις. Προσθέτουμε το σιρόπι σφένδαμου, το αλάτι και το γάλα στην κρύα σούπα.

Για το σερβίρισμα

Σερβίρουμε τη σούπα κρύα ή ζεστή και γαρνίρουμε με τη σαντιγί, το αμύγδαλο και τις σταφίδες.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner