Burger με μοσχαρίσιο μπιφτέκι Burger με μοσχαρίσιο μπιφτέκι

Burger με μοσχαρίσιο μπιφτέκι

ΓΙΑ 2 ΜΙΝΙ BURGERS
FiveStar: 
Average: 4.8 (17 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το burger

  • 800  γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 160  γρ. σάλτσα ρεμουλάντ
  • 160  γρ.  κέτσαπ πιπεριάς
  • 80 γρ. κρεμμύδι
  • 240  γρ. τυρί τσένταρ
  • 4 φύλλα iceberg
  • 120 γρ. ντομάτα
  •  υλικά της αρεσκείας σας (π.χ.  μπέικον τραγανό, ντομάτα, μαρούλι, κρεμμύδι, μανιτάρια σοτέ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το burger

Φορμάρουμε τον κιμά σε μπιφτέκια λίγο μεγαλύτερα από το μέγεθος του ψωμιού. Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο τα μπιφτέκια μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και από τις 2 πλευρές. Τοποθετούμε στον φούρνο στους 180-200 βαθμούς προσθέτοντας από πάνω μια φέτα τσένταρ. Ψήνουμε στον βαθμό της αρεσκείας μας. Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και  στο κάτω μέρος βάζουμε μαρούλι, σάλτσα ρεμουλάντ, ντομάτα, κρεμμύδι και κέτσαπ πιπεριάς*. Τοποθετούμε το μπιφτέκι με το λιωμένο τσένταρ, σκεπάζουμε το burger και καλή απόλαυση!

*Μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα υλικά της αρεσκείας μας.

TIP: Το μπιφτέκι γίνεται μόνο με μοσχαρίσιο κιμά, αλάτι και πιπέρι.

TIP: Σημαντικό είναι ο κιμάς να έχει περιεκτικότητα 25-30% σε λιπαρά για να παραμείνει το μπιφτέκι ζουμερό στο ψήσιμο.

Για το burger

  • 800  γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 160  γρ. σάλτσα ρεμουλάντ
  • 160  γρ.  κέτσαπ πιπεριάς
  • 80 γρ. κρεμμύδι
  • 240  γρ. τυρί τσένταρ
  • 4 φύλλα iceberg
  • 120 γρ. ντομάτα
  •  υλικά της αρεσκείας σας (π.χ.  μπέικον τραγανό, ντομάτα, μαρούλι, κρεμμύδι, μανιτάρια σοτέ)

Για το burger

Φορμάρουμε τον κιμά σε μπιφτέκια λίγο μεγαλύτερα από το μέγεθος του ψωμιού. Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο τα μπιφτέκια μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και από τις 2 πλευρές. Τοποθετούμε στον φούρνο στους 180-200 βαθμούς προσθέτοντας από πάνω μια φέτα τσένταρ. Ψήνουμε στον βαθμό της αρεσκείας μας. Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και  στο κάτω μέρος βάζουμε μαρούλι, σάλτσα ρεμουλάντ, ντομάτα, κρεμμύδι και κέτσαπ πιπεριάς*. Τοποθετούμε το μπιφτέκι με το λιωμένο τσένταρ, σκεπάζουμε το burger και καλή απόλαυση!

*Μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα υλικά της αρεσκείας μας.

TIP: Το μπιφτέκι γίνεται μόνο με μοσχαρίσιο κιμά, αλάτι και πιπέρι.

TIP: Σημαντικό είναι ο κιμάς να έχει περιεκτικότητα 25-30% σε λιπαρά για να παραμείνει το μπιφτέκι ζουμερό στο ψήσιμο.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER