Τορτίγιες με κοτόπουλο Τορτίγιες με κοτόπουλο

Τορτίγιες με κοτόπουλο

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.3 (88 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τις γεμιστές τορτίγιες

  • 8 τορτίγιες των 8 ιντσών
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε τέταρτα
  • 400 γρ. κοτόπουλο μαγειρεμένο, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 300 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 100 γρ. ψητές πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε μικρά καρέ
  • 60 γρ. σάλτσα bbq
  • αλάτι
  • γιαούρτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για τις γεμιστές τορτίγιες

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε 40 γρ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να αποβάλει το λίπος του.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν. Βγάζουμε από το τηγάνι και αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μείγμα των μανιταριών με τα υπόλοιπα υλικά.

Τοποθετούμε μια τορτίγια στην επιφάνεια εργασίας και στο κέντρο απλώνουμε το 1/8 της γέμισης σε μακρόστενο σχήμα. Διπλώνουμε την τορτίγια πάνω από τη γέμιση και τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό. Τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος με την πλευρά της ένωσης προς τα κάτω.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες τορτίγιες.

Λαδώνουμε τις τορτίγιες με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ζεσταθούν και να λιώσει το τυρί.

Για τις γεμιστές τορτίγιες

  • 8 τορτίγιες των 8 ιντσών
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε τέταρτα
  • 400 γρ. κοτόπουλο μαγειρεμένο, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 300 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 100 γρ. ψητές πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε μικρά καρέ
  • 60 γρ. σάλτσα bbq
  • αλάτι
  • γιαούρτι

VIDEO DIRECTIONS

Για τις γεμιστές τορτίγιες

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε 40 γρ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να αποβάλει το λίπος του.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν. Βγάζουμε από το τηγάνι και αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μείγμα των μανιταριών με τα υπόλοιπα υλικά.

Τοποθετούμε μια τορτίγια στην επιφάνεια εργασίας και στο κέντρο απλώνουμε το 1/8 της γέμισης σε μακρόστενο σχήμα. Διπλώνουμε την τορτίγια πάνω από τη γέμιση και τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό. Τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος με την πλευρά της ένωσης προς τα κάτω.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες τορτίγιες.

Λαδώνουμε τις τορτίγιες με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ζεσταθούν και να λιώσει το τυρί.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner