Κέτσαπ Πιπεριάς

Κέτσαπ Πιπεριάς

ΓΙΑ 200 ΓΡ
FiveStar: 
Average: 4.7 (33 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για την κέτσαπ πιπεριάς

  • 65 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. ξύδι λευκό
  • 450 γρ. πιπεριές κόκκινες, καθαρισμένες
  • αλάτι
  • 5 γρ. πιπεριά τσίλι
  • 5 γρ. σκόρδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την κέτσαπ πιπεριάς

Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε το ξύδι και τη ζάχαρη και φέρνουμε σε βρασμό. Αποσύρουμε από τη φωτιά το σιρόπι. Σε ένα ταψί απλώνουμε τις πιπεριές, προσθέτουμε σκόρδο και πιπεριά τσίλι, αλατίζουμε και περιχύνουμε με το σιρόπι. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο πολύ καλά και ψήνουμε στους 170°C για περίπου 40 λεπτά φροντίζοντας να αναποδογυρίσουμε τις πιπεριές στο μέσο του μαγειρέματος. Προσθέτουμε λίγο νερό σε περίπτωση που έχουν εξατμιστεί αρκετά τα υγρά. Βάζουμε τις πιπεριές σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε πολύ καλά. Διορθώνουμε αν χρειάζεται προσθέτοντας από το σιρόπι που έμεινε στο ταψί και το αλάτι.

Για την κέτσαπ πιπεριάς

  • 65 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. ξύδι λευκό
  • 450 γρ. πιπεριές κόκκινες, καθαρισμένες
  • αλάτι
  • 5 γρ. πιπεριά τσίλι
  • 5 γρ. σκόρδο

Για την κέτσαπ πιπεριάς

Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε το ξύδι και τη ζάχαρη και φέρνουμε σε βρασμό. Αποσύρουμε από τη φωτιά το σιρόπι. Σε ένα ταψί απλώνουμε τις πιπεριές, προσθέτουμε σκόρδο και πιπεριά τσίλι, αλατίζουμε και περιχύνουμε με το σιρόπι. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο πολύ καλά και ψήνουμε στους 170°C για περίπου 40 λεπτά φροντίζοντας να αναποδογυρίσουμε τις πιπεριές στο μέσο του μαγειρέματος. Προσθέτουμε λίγο νερό σε περίπτωση που έχουν εξατμιστεί αρκετά τα υγρά. Βάζουμε τις πιπεριές σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε πολύ καλά. Διορθώνουμε αν χρειάζεται προσθέτοντας από το σιρόπι που έμεινε στο ταψί και το αλάτι.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner