ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη βελουτέ ψαριού

Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το φινόκιο και ιδρώνουμε τα λαχανικά.

Προσθέτουμε το αλεύρι στην κατσαρόλα με τα λαχανικά και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί το μείγμα και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το κρασί, ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά καλά και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό σταδιακά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 περίπου λεπτά.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σουρώνουμε τη σάλτσα σε σινουά.

Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το σαφράν και ανακατεύουμε.

Δοκιμάζουμε για αλάτι, και σερβίρουμε.

Σάλτσα βελουτέ ψαριού

Average: 4.7 (12 ψήφοι)
ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ

  • Για τη βελουτέ ψαριού
    • 50 γρ. βούτυρο
    • 80 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
    • 80 γρ. φινόκιο, σε λεπτές φέτες
    • 25 γρ. αλεύρι
    • 100 γρ. κρασί λευκό
    • 500 γρ. ζωμό ψαριού
    • 100 γρ. κρέμα γάλακτος, συμπυκνωμένη στο μισό
    • 10 γρ. χυμό λεμόνι
    • σαφράν
    • αλάτι

CHEF ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

Στο νέο του βιβλίο Chef από την αρχή, ο Γιάννης Λουκάκος εμπνεύστηκε από την παιδική του ηλικία, όταν...read more

Cooking Guide

Τρόπος μαγειρέματος κατά τον οποίο το τρόφιμο... Διαβάστε περισσότερα
Μικρό μαλακό κομμάτι αρνιού από το κέντρο του... Διαβάστε περισσότερα

Instagram @yiannislucacos

Copyright © 2012 - 2017 yiannislucacos.gr
Όροι Χρήσης