Σάλτσα με ρούμι και σταφίδες

Σάλτσα με ρούμι και σταφίδες

ΓΙΑ 700 ΓΡ. 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 3.6 (11 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη σάλτσα με ρούμι και σταφίδες

  • 240 γρ. σταφίδες
  • 1300 γρ. χυμό μήλο
  • 80 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 γρ. κανέλα, τριμμένη
  • 0,5 γρ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 1 βανίλια φυσική, τους σπόρους
  • 85 γρ. μπράντι μήλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σάλτσα με ρούμι και σταφίδες

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις σταφίδες με 240 γρ. από τον χυμό μήλο και σιγοβράζουμε.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τις σταφίδες να μουλιάσουν και να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμες, τις στεγνώνουμε και τις κρατάμε στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον υπόλοιπο χυμό μήλο, τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τους σπόρους της βανίλιας. Σιγοβράζουμε μέχρι να μειωθεί ο χυμός κατά τα δύο τρίτα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ενσωματώνουμε το μπράντι και τις σταφίδες. Σερβίρουμε τη σάλτσα ζεστή ή κρύα.

Μπορούμε να πήξουμε τη σάλτσα με κορν φλάουρ ή βάζοντας στο μπλέντερ τον χυμό με λίγες σταφίδες.

Για τη σάλτσα με ρούμι και σταφίδες

  • 240 γρ. σταφίδες
  • 1300 γρ. χυμό μήλο
  • 80 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 γρ. κανέλα, τριμμένη
  • 0,5 γρ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 1 βανίλια φυσική, τους σπόρους
  • 85 γρ. μπράντι μήλο

Για τη σάλτσα με ρούμι και σταφίδες

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις σταφίδες με 240 γρ. από τον χυμό μήλο και σιγοβράζουμε.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τις σταφίδες να μουλιάσουν και να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμες, τις στεγνώνουμε και τις κρατάμε στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον υπόλοιπο χυμό μήλο, τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τους σπόρους της βανίλιας. Σιγοβράζουμε μέχρι να μειωθεί ο χυμός κατά τα δύο τρίτα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ενσωματώνουμε το μπράντι και τις σταφίδες. Σερβίρουμε τη σάλτσα ζεστή ή κρύα.

Μπορούμε να πήξουμε τη σάλτσα με κορν φλάουρ ή βάζοντας στο μπλέντερ τον χυμό με λίγες σταφίδες.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner