ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σάλτσα καραμέλα με ανανά, κάρδαμο και μέλι

Ρίχνουμε τον χυμό μήλο και τον χυμό ανανά σε μια κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό. Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία και τον διατηρούμε ζεστό σε χαμηλή φωτιά.
Βάζουμε τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας διαρκώς σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει η ζάχαρη ένα χρυσό καφέ χρώμα. Κατά διαστήματα καθαρίζουμε τα τοιχώματα του σκεύους από τυχόν υπολείμματα ζάχαρης που έχουν κολλήσει, με μια βρεγμένη σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνουμε προσεχτικά τον ζεστό χυμό ανακατεύοντας διαρκώς. Προσθέτουμε το κάρδαμο και σιγοβράζουμε για 15 με 20 λεπτά ώστε να αναπτυχθούν όλα τα αρώματα.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε κρύο νερό και το ρίχνουμε σταδιακά στην κατσαρόλα όπου μαγειρεύουμε, χτυπώντας με σύρμα μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Σερβίρουμε τη σάλτσα ζεστή ή κρύα.

Σάλτσα καραμέλα με ανανά, κάρδαμο και μέλι

Average: 4.3 (8 ψήφοι)
ΓΙΑ 500 ΓΡ.
30 λεπτά

ΥΛΙΚΑ

  • Για τη σάλτσα καραμέλα με ανανά, κάρδαμο και μέλι
    • 250 γρ. χυμό μήλο
    • 250 γρ. χυμό ανανά
    • 285 γρ. ζάχαρη
    • 190 γρ. μέλι
    • 1 γρ. κάρδαμο, σκόνη
    • 10 γρ. κορν φλάουρ

ΨΩΜΙ & ΑΛAΤΙ THE COOKBOOK

Στο εξαιρετικής αισθητικής βιβλίο "Ψωμί & Αλάτι – The Cookbook", ο Γιάννης Λουκάκος «φωτογραφίζει» το φαγητό και τη...read more

Cooking Guide

Ραγού με κυνήγι και άφθονη σάλτσα από κόκκινο... Διαβάστε περισσότερα
Από τα γνωστότερα ψάρια στις ελληνικές θάλασσες... Διαβάστε περισσότερα

Instagram @yiannislucacos

Copyright © 2012 - 2017 yiannislucacos.gr
Όροι Χρήσης