ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την κρέμα ανγκλέζ

Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το γάλα, την κρέμα, τη μισή ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας απαλά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να φτάσει το μείγμα στο σημείο βρασμού. Αποσύρουμε από τη φωτιά, καλύπτουμε το σκεύος και αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.

Στο μεταξύ, χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη. Με προσοχή ρίχνουμε σιγά-σιγά το ζεστό μείγμα της κρέμας μέσα στο μείγμα του αυγού, ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα, για να αποφύγουμε το ψήσιμο του αυγού.

Επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς με κουτάλι, μέχρι το μείγμα να πήξει και να φτάσει στους 75-80 C.

Αν δεν θέλουμε να σερβίρουμε την κρέμα αμέσως, την κρυώνουμε γρήγορα και τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Κρέμα ανγκλέζ

Average: 4.2 (12 ψήφοι)
ΓΙΑ 500 ΓΡ.
15 λεπτά

ΥΛΙΚΑ

  • Για την κρέμα ανγκλέζ
    • 250 γρ. γάλα
    • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
    • 2 γρ. αλάτι
    • 100 γρ. ζάχαρη
    • 120 γρ. κρόκους αυγών
    • 1 βανίλια φυσική, το κλωνάρι και τους σπόρους

CHEF ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

Στο νέο του βιβλίο Chef από την αρχή, ο Γιάννης Λουκάκος εμπνεύστηκε από την παιδική του ηλικία, όταν...read more

Cooking Guide

Οι ζωμοί δεν είναι μόνο ζωικής προέλευσης. Ένας... Διαβάστε περισσότερα
Φυτό, ιδιαίτερα αρωματικό. Το σέλερι έχει μακριά... Διαβάστε περισσότερα

Instagram @yiannislucacos

Copyright © 2012 - 2017 yiannislucacos.gr
Όροι Χρήσης