Ανάμεικτη σαλάτα με σπαράγγια, ντοματίνια και φινόκιο Ανάμεικτη σαλάτα με σπαράγγια, ντοματίνια και φινόκιο

Ανάμεικτη σαλάτα με σπαράγγια, ντοματίνια και φινόκιο

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (3 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη σαλάτα

  • 350 γρ. σαλατικά, διάφορα (λόλα κόκκινη, λόλα πράσινη, αντίδι τρυφερό, γαλλική σαλάτα)
  • 60 γρ. βινεγκρέτ λεμόνι
  • 100 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 50 γρ. σπαράγγια, βρασμένα και κομμένα
  • 50 γρ. καρότο, χοντροτριμμένο
  • 30 γρ. ραπανάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 90 γρ. φινόκιο , κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 15 γρ. κρουτόν
  • αλάτι

Για τη βινεγκρέτ λεμόνι

  • 10 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 90 γρ. χυμός λεμονιού
  • 5 γρ. ζάχαρη
  • 360 γρ. ελαιόλαδο
  • 45 γρ. νερό
  • αλάτι

Για τα κρουτόν

  • 250 γρ. ψωμί για τοστ, κομμένο σε κύβους
  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για τη σαλάτα

Τοποθετούμε το μείγμα σαλατικών σε ένα μπολ, αλατίζουμε και προσθέτουμε 50 γρ. βινεγκρέτ και ανακατεύουμε απαλά.

Σε ένα δεύτερο μπολ τοποθετούμε τα λαχανικά, αλατίζουμε και προσθέτουμε την υπόλοιπη βινεγκρέτ.

Αναμειγνύουμε το μείγμα σαλατικών με τα λαχανικά όσο πιο ανάλαφρα γίνεται και στο τέλος προσθέτουμε τα κρουτόν.

Για τη βινεγκρέτ λεμόνι

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και το νερό στον κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σίγα σιγά το ελαιόλαδο.

Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό.

Για τα κρουτόν

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180°C μέχρι να γίνουν τραγανά.

Για τη σαλάτα

  • 350 γρ. σαλατικά, διάφορα (λόλα κόκκινη, λόλα πράσινη, αντίδι τρυφερό, γαλλική σαλάτα)
  • 60 γρ. βινεγκρέτ λεμόνι
  • 100 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 50 γρ. σπαράγγια, βρασμένα και κομμένα
  • 50 γρ. καρότο, χοντροτριμμένο
  • 30 γρ. ραπανάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 90 γρ. φινόκιο , κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 15 γρ. κρουτόν
  • αλάτι

Για τη βινεγκρέτ λεμόνι

  • 10 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 90 γρ. χυμός λεμονιού
  • 5 γρ. ζάχαρη
  • 360 γρ. ελαιόλαδο
  • 45 γρ. νερό
  • αλάτι

Για τα κρουτόν

  • 250 γρ. ψωμί για τοστ, κομμένο σε κύβους
  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για τη σαλάτα

Τοποθετούμε το μείγμα σαλατικών σε ένα μπολ, αλατίζουμε και προσθέτουμε 50 γρ. βινεγκρέτ και ανακατεύουμε απαλά.

Σε ένα δεύτερο μπολ τοποθετούμε τα λαχανικά, αλατίζουμε και προσθέτουμε την υπόλοιπη βινεγκρέτ.

Αναμειγνύουμε το μείγμα σαλατικών με τα λαχανικά όσο πιο ανάλαφρα γίνεται και στο τέλος προσθέτουμε τα κρουτόν.

Για τη βινεγκρέτ λεμόνι

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και το νερό στον κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σίγα σιγά το ελαιόλαδο.

Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό.

Για τα κρουτόν

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180°C μέχρι να γίνουν τραγανά.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER